ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι θα πάρουν φέτος επίδομα θέρμανσης

Ποιοι θα πάρουν φέτος επίδομα θέρμανσης

Στόχος είναι να αυξηθούν οι δικαιούχοι και να δοθεί το επίδομα προκαταβολικά.


Μόλις 80 από τα 260 εκατομμύρια από το κονδύλι για το επίδομα πετρελαίου ευρώ απορροφήθηκαν πέρυσι, στοιχείο που δείχνει πολλά και οδηγεί την κυβέρνηση στην αλλαγή των κριτηρίων και του τρόπου καταβολής.

Tο υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται τώρα το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά, πριν ξεκινήσει καν η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Να αρχίσει να διανέμεται στους δικαιούχους πριν την έναρξη της περιόδου στις 15 Οκτωβρίου, δηλαδή.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι προσανατολίζεται να αλλάξει τα κριτήρια και συγκεκριμένα να αυξήσει τα όρια των οικονομικών κριτηρίων των δικαιούχων.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης θα είναι οι άγαμοι με εισόδημα ως 25.000 ευρώ, οι έγγαμοι με εισόδημα ως 35.000 ευρώ, και οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα ως 38.000 ευρώ. Για του έγγαμους το ποσό του εισοδήματος θα αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Μελετάται επίσης να αυξηθεί το ποσό των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας των δικαιούχων που είναι αυτή τη στιγμή στις 150.000 για έναν άγαμο, στις 200.000 για την οικογένεια.

Η περίπτωση πάντως να μειωθεί ο φόρος έχει αποκλειστεί κάθετα από το υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Στουρνάρας:Ελάφρυνση φόρων μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος

ΣΥΡΙΖΑ:Επιμένουν στην ανάλγητη υπερφορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης

Ρoή Ειδήσεων