ΕΛΛΑΔΑ

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι καθηγητές

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν  οι καθηγητές

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, οι καθηγητές.


Η πολύωρη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα, προκειμένου να καθορίσουν τη μορφή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων ολοκληρώθηκε με ψηφοφορία επί του θέματος λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας.

Με τις ψήφους 72 ΕΛΜΕ, σε σύνολο 85, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Σημειώνεται ότι στη συντριπτική πλειονότητα τους οι καθηγητές των τοπικών ΕΛΜΕ είχαν ταχθεί υπέρ της απεργίας τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, λόγω της διαθεσιμότητας εκατοντάδων συναδέλφων τους στον κλάδο.

ΟΛΜΕ: Κάλεσμα συστράτευσης σε γονείς και μαθητές

Νωρίτερα τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ απέστειλε ανοικτές επιστολές προς τους γονείς και τους μαθητές εν όψει των απεργιακών της κινητοποιήσεων.

«Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει», αναφέρεται στην επιστολή των καθηγητών προς τους μαθητές.

Κάλεσμα «στον αγώνα για το δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς» απηύθυναν επίσης και προς τους γονείς.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η απόφαση για τις απεργίες των καθηγητών

«Πράσινο φως» από τις ΕΛΜΕ για απεργία των καθηγητών

Η σχολική χρονιά ξεκινά με απεργίες