ΕΛΛΑΔΑ

Οι νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο

Οι νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο

Μία ημέρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατέθεσε τη Δευτέρα στη Βουλή νομοτεχνικές βελτιώσεις.


Μεταξύ των βασικών αλλαγών στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο με βάση τις 51 τροπολογίες που κατατέθηκαν από το υπουργείο Παιδείας είναι οι εξής:

-Προβλέπεται αύξηση κατά δύο των ωρών διδασκαλίας, από έξι σε οκτώ την εβδομάδα, των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ εφόσον αυτό κρίνεται σκόπιμο από τα τμήματά τους

-Δίνεται η δυνατότητα σε δημοτικά, γυμνάσια η λύκεια να αυξήσουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις τον αριθμό των μαθητών τους ανά τμήμα κατά 10%

-Δίνεται η δυνατότητα όταν εφαρμοσθεί το νέο εξεταστικό σύστημα της «τράπεζας θεμάτων» από την οποία θα αντλείται στο μέλλον το 50% των θεμάτων να γίνεται η κλήρωση ανά σχολείο και όχι κεντρικά.

-Προβλέπεται η δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν, να διατεθούν για παροχή έργου στα Επαγγελματικά Λύκεια εντός της ίδιας διεύθυνσης στην οποία έχουν μεταταχθεί για το έτος 2013-14.

Κάποιες αλλαγές τέλος προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο Λύκειο.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας η ΟΛΜΕ οργανώνει πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα, ενώ σε συλλαλητήριο μπροστά από το κτίριο της Βουλής καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων