ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στο Μενίδι (pics-vid)

Επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στο Μενίδι (pics-vid)

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε σήμερα επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στην οδό Κύπρου, στην περιοχή του Μενιδίου.

Πρόκειται για σπίτια, όπου ζούσαν Ρομά, τα οποία εδώ και δύο χρόνια έχουν κριθεί αυθαίρετα. Σήμερα, κατεδαφίστηκαν 11 οικήματα από τη μία πλευρά του δρόμου, ενώ τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια αναμένεται να προχωρήσει και στην επόμενη φάση της κατεδάφισης άλλων 11 σπιτιών. Η έκταση, στην οποία είχαν χτιστεί τα σπίτια, ήταν σύμφωνα με τα «χαρτιά» του δήμου πάρκο. Ωστόσο, εδώ και δέκα χρόνια Ρομά είχαν εκμεταλλευτεί τον χώρο και ζούσαν σε αυθαίρετες κατοικίες.

Η επιχείρηση έγινε με παρουσία εισαγγελέα και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ δεν έλειψε και η ένταση, με τους κατοίκους να ζητούν να δουν τον δήμαρχο και να καταγγέλλουν πως αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα, λόγω της κρίσης. Μάλιστα, μία γυναίκα, η οποία είδε το σπίτι της να κατεδαφίζεται υποστήριξε πως ο σύζυγός της υπέστη καρδιακό επεισόδιο και πως χρειάζεται μία στέγη.

«Εδώ και δύο χρόνια τα σπίτια είχαν κριθεί αυθαίρετα» υποστήριξε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο πρόκειται για μία διαδικασία που απαίτησε πολύ χρόνο, μέχρι να «ξεκινήσουν» οι μπουλντόζες δουλειά.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία νόμιμη διαδικασία, με την αποκεντρωμένη διοίκηση να στέλνει τα απαραίτητα χαρτιά, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.