ΕΛΛΑΔΑ

18 τόνοι νεκρών ψαριών στη Λίμνη Ισμαρίδα από ανθρώπινο λάθος

18 τόνοι νεκρών ψαριών στη Λίμνη Ισμαρίδα από ανθρώπινο λάθος

Τα μέλη του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Ροδόπης δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόταση να απομακρύνουν με αλιευτικά σύνεργα τα νεκρά ψάρια, παρόλο που αυτό ήταν αδύνατο να γίνει με εκσκαφέα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χρόνος Κομοτηνής», τα νεκρά ψάρια έχουν αρχίσει να βυθίζονται και να αποσυντίθενται στον πάτο της λίμνης.

Η φύση ανέλαβε να αποκαταστήσει το οικοσύστημα στη λίμνη Ισμαρίδα, εκεί όπου πριν δύο εβδομάδας παρατηρήθηκε το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια. Η ανθρώπινη, κατά κύριο λόγο παρέμβαση, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, φαίνεται να προκάλεσε τη μαζική θανάτωση ψαριών.

Περίπου 18 τόνοι υπολογίζονται τα νεκρά ψάρια που εντοπίστηκαν ήδη από την περασμένη Δευτέρα στη λίμνη Ισμαρίδα από μέλη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας και συνεργάτες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που πραγματοποιούσαν εργασίες λήψεις δειγμάτων υδάτων στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος.

Στην περιοχή είχε μεταβεί και κλιμάκιο αποτελούμενο από υπηρεσίες της Π.Ε. Ροδόπης και μέλη του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Μαρωνείας, διαπιστώνοντας την ύπαρξη χιλιάδων νεκρών ψαριών, τόσο στις ιχθυοσυλληπτικές εγκαταστάσεις, όσο και σε όλες τις όχθες των καναλιών και των ακτών της λίμνης.