ΕΛΛΑΔΑ

Επιβλήθηκε το πρώτο βουλγαρικό πρόστιμο σε μεθυσμένο Κομοτηναίο

Επιβλήθηκε το πρώτο βουλγαρικό πρόστιμο σε μεθυσμένο Κομοτηναίο

Αλκοόλ σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές οινοπνευματωδών ποτών στη Βουλγαρία, αποτέλεσαν δέλεαρ για 51χρονο Κομοτηναίο, ο οποίος βέβαια δεν υπολόγισε τις συνέπειες της επικίνδυνης πράξης του, δηλαδή οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Και μπορεί στη χώρα μας και ειδικότερα στην περιοχή μας οι έλεγχοι να έχουν χαλαρώσει, εξαιτίας της απουσίας προσωπικού στην αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, στη γειτονική χώρα όμως οι έλεγχοι είναι σε καθημερινή βάση. Αυτό τουλάχιστον θα διαπιστώσει ο οδηγός που θα εισέλθει στο βουλγαρικό έδαφος από τον κάθετο άξονα Νυμφαία – Μακάζα, αφού τα συνεργεία τροχονομικών ελέγχων είναι διάσπαρτα σε όλο το οδικό δίκτυο. Κάτι τέτοιο άλλωστε επιβάλλεται και από την κατάσταση των δρόμων, οι οποίοι λόγω της στενότητας δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων με το όριο να κυμαίνεται στα 70 - 80 χιλιόμετρα.

Στη χαλαρότητα των ελέγχων επένδυσε ο Κομοτηναίος, που κατανάλωσε άφθονη ποσότητα αλκοόλ, τέτοια που δεν του επέτρεπε να οδηγεί έχοντας πλήρη επίγνωση. Ο 51χρονος συνελήφθη στις Κίρκοβο για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Μάλιστα ο οδηγός ελέγχθηκε κοντά στο συνοριακό σημείο ελέγχου «Μακάζα» γύρω στις 5.15 το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου και το τεστ για ποσοστό αλκοόλης έδειξε 2,78. Επιπλέον εκδόθηκε εισιτήριο για μια ιατρική εξέταση και ελήφθη δείγμα αίματος για χημική ανάλυση.

ΠΗΓΗ ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ