ΕΛΛΑΔΑ

Αρση τηλεφωνικού απορρήτου για τον «πυρηνάρχη» της ΧΑ στη Νίκαια

Αρση τηλεφωνικού απορρήτου για τον «πυρηνάρχη» της ΧΑ στη Νίκαια

Εισαγγελική παραγγελία για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γ.Πατέλη, δόθηκε το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική παραγγελία αφορά το χρονικό διάστημα τριών ημερών πριν από τη δολοφονία.

Πάντως, προς το παρόν, δεν έχει ζητηθεί η άρση απορρήτου για άλλα πρόσωπα, όπως για τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στον Πειραιά, ο οποίος συνελήφθη και απολογήθηκε στην ανακρίτρια για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΧΑ εντοπίστηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι τα χέρια των αστυνομικών είναι δεμένα όσον αφορά πρόσωπα που είχαν έρθει σε επαφή με τον δράστη, καθώς η αρχική παραγγελία της ανακρίτριας αφορούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις του καθ'ομολογία δολοφόνου Γ.Ρουπακιά για χρονικό διάστημα μίας μόνο ώρας πριν από την δολοφονία.

Εκτιμάται ότι ο πιθανός συσχετισμός δράστη και προσώπων που επικοινώνησαν μαζί του, των σημείων και του σκοπού συνάντησης θα συνέβαλε στο να αναδειχθεί οργανωμένη εγκληματική δράση και κατά συνέπεια «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», όπως διερευνάται ήδη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη δράση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να διαπιστωθεί άμεσα εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.

Η προκαταρκτική εξέταση, για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής, ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση και θα υποβάλει στο τέλος αιτιολογημένο πόρισμα.

Διαβάστε επίσης:

Δεν αποκαλύπτουν σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί ο Ρουπακιάς

Βίντεο: Νυχτερινές ασκήσεις διαβίωσης των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ

«Άρον άρον» έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα

Μπαρμπαρούσης: Όσο μας χτυπούν τόσο σκληραίνουμε (βίντεο)

Μέτωπο κατά του ναζισμού από τους πολιτικούς αρχηγούς