ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτωπο κατά του ναζισμού από τους πολιτικούς αρχηγούς

Μέτωπο κατά του ναζισμού από τους πολιτικούς αρχηγούς

«Εγκληματική οργάνωση» χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή οι πολιτικοί αρχηγοί, με δηλώσεις τους στο «Βήμα», και επισημαίνουν την ανάγκη ενός κοινού μετώπου κατά του ναζισμού και του νεοφασισμού.

«Η ανοχή απέναντι στη βία και τη βιαιότητα εξοντώνει και ευτελίζει τη δημοκρατία», τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και σημειώνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι «μια εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί με πρόσοψη και προκάλυμμα πολιτικού κόμματος. Αυτό δεν αφορά τους απλούς ψηφοφόρους, αλλά την ηγεσία και τα δικτυωμένα ενεργά μέλη. Η ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί».

«Η δημοκρατία που σου επιτρέπει να διαφωνείς πρέπει να προστατεύεται και άρα να αμύνεται», υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας επισημαίνει πως «χρειάζεται ενότητα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και όλων εκείνων των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται την ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας. Ο αγώνας εναντίον της Χρυσής Αυγής είναι αγώνας για τη δημοκρατία, είναι αγώνας για την υπεράσπιση της ανθρωπιάς και του πολιτισμού».

«Η ριζική αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου απαιτεί να δοθεί τέλος στη μνημονιακή εξαθλίωση», σημειώνει, ενώ χαρακτηρίζει «πολιτική επικίνδυνη» την περιβόητη «θεωρία των δύο άκρων», που «επιστρατεύει σύσσωμο το μπλοκ του "μνημονιακού τόξου", προκειμένου να εξισώσει την προοδευτική δράση εναντίον του μνημονίου, με την εγκληματική βία μιας οργανωμένης φασιστικής ομάδας».

«Πρώτιστη προτεραιότητα είναι η συνεννόηση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, για τη συγκρότηση μετώπου αντιμετώπισης του φασιστικού κινδύνου», σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης και τονίζει: «Η απάντηση στους φασίστες είναι η επίμονη νομιμότητα. Ολα τα κόμματα και τα πρόσωπα, πολιτικά και θεσμικά καλούνται να επιδείξουν ευθύνη και πατριωτισμό».

«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί δολοφονική εγκληματική οργάνωση νεοναζιστών φασιστών, γέννημα θρέμα του καπιταλιστικού συστήματος», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας και προσθέτει ότι «η αντιμετώπιση της ΧΑ περνά μέσα από το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, από τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς που έχουν τη δύναμη να την απομονώσουν, αλλά και να αχρηστεύσουν τα δίχτυα που ρίχνει στις εργατογειτονιές για να δηλητηριάζει τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών».

Διαβάστε επίσης:

Ο κρυφός στρατός της Χρυσής Αυγής

Οι Έλληνες εφοπλιστές, η Χρυσή Αυγή και η τροπολογία στα «μουλωχτά»

Πρόταση Δένδια σε Μιχελάκη για διακοπή χρηματοδότησης της Χ.Α.

Νέα δημοσκόπηση: Πτώση της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου

Επιτέθηκαν με μολότοφ στα γραφεία της Χ.Α στο Μεσολόγγι

Μήνυση κατά δημοσιογράφων και εκδότη υπέβαλε η Χρυσή Αυγή