ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστρια, ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής: Δε θα ξαναψηφίσω

Μετανάστρια, ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής: Δε θα ξαναψηφίσω

Μετανάστρια από την Γεωργία, κάτοικος εδώ και μία δεκαετία του Αγίου Παντελεήμονα, μητέρα δύο παιδιών, λαντζέρισσα σε μαγαζιά του κέντρου.

Κι όμως στις τελευταίες εκλογές ψήφισε Χρυσή Αυγή.

«Ναι, ψήφισα Χρυσή Αυγή. Φυσικά και δεν θα ξαναψηφίσω, αλλά δυστυχώς την ψήφο μου δεν μπορώ να την πάρω πίσω», δηλώνει η 50χρονή Μαρίνα σε καθημερινή εφημερίδα.

«Χρυσή με είχαν κάνει να μη ρίξω εκεί την ψήφο μου στις εκλογές -χα, άκουσες τι είπα; "χρυσή"- αλλά το είχα αποφασίσει», λέει σε εντυπωσιακά ελληνικά κάτω από τη βαριά προφορά της πατρίδας της. Οπως λέει, ήταν μια ξεκάθαρη ψήφος διαμαρτυρίας. «Είχα απογοητευτεί από το σύστημα. Τι δημοκρατία είναι αυτή όταν ο ένας ψάχνει στα σκουπίδια και ο άλλος γλεντάει τη ζωή του; Στη Βουλή όλο μιλάνε, παριστάνοντας τους πατριώτες. Είναι ένα φθηνό θέατρο».

Για τα «έργα» της Χρυσής Αυγής είχε ακούσει. «Ηξερα ότι είναι μια συμμορία, αλλά όχι ότι θα μπορούσαν να φτάσουν ώς εκεί που έφτασαν. Σκέφτηκα ότι ίσως είναι κι αυτός ένας τρόπος διαμαρτυρίας. Να αλλάξει η εικόνα στη Βουλή, να τους ταράξουν το νευρικό σύστημα. Να έμπαιναν δαύτοι, ένα ξένο σώμα σε όλη την αδράνεια, την ψευτιά και το λίπος του Κοινοβουλίου».

Η Μαρίνα δεν έχει παράπονο από τον τρόπο αντιμετώπισής της εκ μέρους των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής: ναι μεν τη σνομπάρουν, καθώς λέει η ίδια, αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν την έχουν ενοχλήσει ποτέ ούτε την έχουν σταματήσει για εξακρίβωση στοιχείων.

Σε ερώτηση δε της δημοσιογράφου για το ποιες εντυπώσεις της προκάλεσε η στάση του κόμματος μετά τις εκλογές, εκείνη απαντά:

«Ακου, αυτό που έγινε με την Κανέλλη, για παράδειγμα, δεν με πολυπείραξε. Δεν έχει σημασία αν είναι ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ ή όποιος θέλει. Είχα χάσει την εμπιστοσύνη μου στο πολιτικό σύστημα γενικά, γι' αυτό δεν με πείραξε. Το πρόβλημα άρχισε με τα χτυπήματα στους ξένους και τα συσσίτια μόνο για Ελληνες, μια διαδικασία εξευτελιστική. Καλύτερα να πεινάς παρά να πας εκεί».

Διαβάστε επίσης:

Εντολή Μιχαλολιάκου: Εξαφανίστε τα όλα

Αλυσιδωτές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή

Ουρανία Μιχαλολιάκου: Χρυσαυγίτες θυσιαστείτε για το κόμμα

«Ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής»

ΕΛ.ΑΣ.:Οι μετακινήσεις των ανώτατων Αξιωματικών μετά τις παραιτήσεις

Παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για την Χρυσή Αυγή

Βίντεο του Παύλου Φύσσα λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί

Δολοφονία Φύσσα: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ είκοσι άτομα

Αυτή είναι η 24χρονη αστυνομικός που συνέλαβε τον Γ. Ρουπακιά (pic)

Νέα δημοσκόπηση: Καταρρέει η Χρυσή Αυγή

Oι ομογενείς τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα κατέθεσε αίτημα πολιτικής αγωγής

«Ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής»