ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλυσιδωτές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή

Αλυσιδωτές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή

-«Ξηλώνει» την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ο Δένδιας

-Σάλος για το κήρυγμα μίσους της κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου

-Απομακρύνεται το εδεχόμενο σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα μετά τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα από το χέρι του χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.

Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να απομονώσει πλήρως το εθνικιστικό κόμμα τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Ήδη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας υπέβαλε νομοθετική πρόταση για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα το ΣΔΟΕ κάνει φύλλο και φτερο τα οικονομικά του κόμματος εστιάζοντας στους χρηματοδότες που το τροφοδοτούσαν.

Διαδοχικές συναντήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσουν σήμερα ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Επισήμως η πρωτοβουλία των συναντήσεων αυτών ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο οι δύο υπουργοί αναμένεται να ενημερώσουν τον κ. Παπούλια για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής.

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Μεϊμαράκη αναμένεται να επισημοποιήσει τη σύγκληση της ολομέλειας του Κοινοβουλίου για το θέμα. Σύγκληση που ζήτησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και εμμέσως πλην σαφώς αποδέχθηκε η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

«Καρατομήθηκαν» αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Eντολή για έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στο Σώμα.

Προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στην έρευνα, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες:

  • Ο υποστράτηγος, προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας
  • Ο αστυνομικός διευθυντής, διοικητής και ο αστυνομικός υποδιευθυντής, υποδιοικητής της ΕΚΑΜ
  • Ο αστυνομικός διευθυντής, προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
  • Ο αστυνομικός υποδιευθυντής, προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
  • Ο επικεφαλής της διμοιρίας της ΥΑΤ στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται.
  • Ο αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας ΔΕΛΤΑ
  • Ο αστυνόμος, Διοικητής του ΑΤ Νίκαιας.

Επιπλέον, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο διοικητής και ο αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύσκεψης πολιτικών αρχηγών

Την αντίθεση της κυβέρνησης στη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών τη στιγμή που έχει κινηθεί θεσμικά η Δικαιοσύνη για το θέμα της Χρυσής Αυγής εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το Συμβούλιο Αρχηγών δεν συγκαλείται για να κάνει πολιτικές συζητήσεις, ούτε για να υποκαταστήσει θεσμικές λειτουργίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί, τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Τσίπρας ζητά να συγκληθεί Συμβούλιο Αρχηγών για να δρομολογηθεί κάτι που έχει δρομολογηθεί εδώ και μέρες από την κυβέρνηση: να τεθεί η Χρυσή Αυγή ενώπιον του νόμου», τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, υπενθυμίζοντας ότι η υπόθεση έχει πλέον παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη «που κινείται ταχύτατα».

Σημείωσε επίσης ότι «αν ο κ. Τσίπρας επιθυμεί πολιτική συζήτηση για το θέμα της βίας, πολύ ευχαρίστως, αλλά αυτό πρέπει να γίνει στη Βουλή και μπροστά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Σάλος για την κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου

Σάλο έχει προκαλέσει το κήρυγμα μίσους της κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανίας, που δημοσίευσε στο μπλογκ της Χρυσής Αυγής Πειραιά.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου είναι από τις επικεφαλής στο Μέτωπο Γυναικών της οργάνωσης και έχει προσαχθεί για ξυλοδαρμό μετανάστη πέρσι κατά τη διάρκεια μοτοπορείας χρυσαυγιτών στην οδό Πειραιώς.

Στο κείμενό της με τίτλο «Εσύ μέχρι που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις για τις Ιδέες σου;» απευθύνεται, όπως λέει η ίδια, σε «λίγους που οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι», μιλά για την «Αγία Ιδεολογία» και ζητά από τα μέλη της Χρυσής Αυγής να...θυσιαστούν για αυτήν.

Διαβάστε επίσης:

Ουρανία Μιχαλολιάκου: Χρυσαυγίτες θυσιαστείτε για το κόμμα

«Ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής»

ΕΛ.ΑΣ.:Οι μετακινήσεις των ανώτατων Αξιωματικών μετά τις παραιτήσεις

Παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για την Χρυσή Αυγή

Βίντεο του Παύλου Φύσσα λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί

Δολοφονία Φύσσα: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ είκοσι άτομα

Αυτή είναι η 24χρονη αστυνομικός που συνέλαβε τον Γ. Ρουπακιά (pic)

Νέα δημοσκόπηση: Καταρρέει η Χρυσή Αυγή

Oι ομογενείς τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα κατέθεσε αίτημα πολιτικής αγωγής

«Ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής»