ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα σχολεία όλης της χώρας

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα σχολεία όλης της χώρας

Σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας μπαίνουν από σήμερα τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας καθώς οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.


Η λήξη της κινητοποίησης αποφασίστηκε το βράδυ της Τετάρτης, από τους προέδρους των ΕΛΜΕ κι έπειτα από οκτώ ημέρες απεργίας.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Τετάρτης, 30 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό και 17 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής της κινητοποίησης. Από την άλλη πλευρά, 12 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης νέας πενθήμερης απεργίας και 5 υπέρ μιας νέας 48ωρης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή τις πρώτες ημέρες. Στη συνέχεια, ωστόσο, κατακόρυφη πτώση κυρίως λόγω της οικονομικής κόπωσης των απεργών.

Την ίδια στιγμή, περίπου 100 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη. Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου θα παρατείνεται το σχολικό έτος για τους μαθητές των σχολείων που καταλαμβάνονται για περισσότερες από τρεις ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Αναστέλλουν την απεργία οι καθηγητές-Ανοίγουν την Πέμπτη τα σχολεία

Επιχορήγηση €25 εκ. στις Περιφέρειες για τη μεταφορά μαθητών

Πιθανή παράταση του σχολικού έτους στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

Χωρίς μεταφορά οι μαθητές στη Θέρμη