ΕΛΛΑΔΑ

Ενδείξεις για εμπλοκή αστυνομικών, επιχειρηματιών και «νονών» στη ΧΑ

Ενδείξεις για εμπλοκή αστυνομικών, επιχειρηματιών και «νονών» στη ΧΑ

-Ήδη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει αρχίσει να αποκρυπτογραφεί τη δομή της οργάνωσης

Ενδείξεις για εμπλοκή αστυνομικών, επιχειρηματιών και «νονών» της νύχτας στη «σκοτεινή» δράση της Χρυσής Αυγής έχει στα χέρια του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος διενεργεί επείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο εισαγγελέας δεν προκύπτει η εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών ωστόσο -όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές- υπάρχουν πολλές ενδείξεις για αστυνομικούς οι οποίοι πιθανότατα έτειναν χείρα βοηθείας σε μέλη της Χρυσής Αυγής που εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου βουλευτών

Μάλιστα στις ήδη καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν στη διάθεση τους οι δικαστικές αρχές μέσω του κοριού της ΕΥΠ ακούγονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά απομένει να διαπιστωθεί αν τα ευρήματα αυτά σε συνδυασμό με το άλλο αποδεικτικό υλικό στοιχειοθετούν και για ποια συγκεκριμένα πρόσωπα τυχόν αξιόποινη πράξη.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχώρησε στην άρση απορρήτου των τηλεφώνων που κατέχουν τουλάχιστον τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως προς τις συγκεκριμένες προανακριτικές ενέργειες, (άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων, άρσεις τραπεζικών λογαριασμών κ.α) τα χέρια του εισαγγελέα δεν είναι δεμένα καθώς έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν απαιτείται προηγούμενη άρση ασυλίας βουλευτών.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αξιολογώντας τις καταθέσεις των δύο μαρτύρων, πρώην μελών της οργάνωσης που έδωσαν πρόσωπα και πράγματα, τα στοιχεία από τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων από τον «κοριό» της ΕΥΠ, τις καταθέσεις μαρτύρων και όλες τις άλλες προανακριτικές ενέργειες, έχει αρχίσει να αποκρυπτογραφεί τη δομή της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Τα επόμενα βήματα κατά της Χρυσής Αυγής

Βενιζέλος: Η πρόκληση εκλογών από τη Χρυσή Αυγή θα είναι ευκαιρία

«Παιχνίδια» της Χρυσής Αυγής με σενάρια για πρόκληση εκλογών

Το σκεπτικό της Χ.Α. για παραίτηση των βουλευτών της

Έντονη φημολογία περί παραίτησης της ΚΟ της Χ.Α. για πρόκληση εκλογών

Στο φως για πρώτη φορά το καταστατικό της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση και του δεύτερου μάρτυρα για τη Χρυσή Αυγή