ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επόμενα βήματα κατά της Χρυσής Αυγής

Τα επόμενα βήματα κατά της Χρυσής Αυγής

-Αποφασισμένη η κυβέρνηση να βάλει τέλος στο εθνικιστικό κόμμα

-Η στρατηγική του Μαξίμου μετά τις φήμες περί πρόκλησης εκλογών

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τα σενάρια ότι η Χρυσή Αυγή επεξεργάζεται ακόμη και το σενάριο παραίτησης όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος με στόχο την πρόκληση εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που πρώτο αποκάλυψε το newsbomb.gr, το εθνικιστικό κόμμα επεξεργάζεται διάφορα σενάρια αντίδρασης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που δέχεται για τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα αλλά και το "τσουνάμι" αποκαλύψεων που ακολούθησαν για τη δράση της.

Στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν απορρίπτουν τα σενάρια και ξεκαθαρίζουν πως το κόμμα θα χρησιμοποιήσει «κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπισθεί τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά της που καταπατούνται βάναυσα από μια ξενόδουλη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, η Χρυσή Αυγή- αν τελικά επιβεβαιωθούν τα σενάρια των τελευταίων ωρών- θα επιχειρήσει να «πουλήσει» την κίνηση αυτή ως μία απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες δεν είναι «κολλημένοι σε βουλευτικές καρέκλες και αξιώματα όπως οι βουλευτές των διεφθαρμένων πολιτικών κομμάτων που μέχρι σήμερα έχουν ψηφίσει ένα σωρό επαχθή μέτρα και μνημόνια».

Σε αυτό το σκεπτικό που για τα «μάτια» των Χρυσαυγιτών έχει βάση και μπορεί να αποδειχθεί πειστικό για την εκλογική βάση της Χ.Α., έρχεται να προστεθεί συν τοις άλλοις και ο ρόλος των διαφόρων - εφοπλιστικών κατά κύριο λόγο- συμφερόντων.

Η στρατηγική του Μαξίμου

Αποφασισμένοςνα βάλει τέλος στην «νεοναζιστική» οργάνωση - όπως την έχει χαρακτηρίσει – εμφανίζεται ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Σε συνέντευξή του στο Reuters ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε πως το εθνικιστικό κόμμα θα έβλαπτε τον εαυτό του εάν προσπαθήσει να εκβιάσει εκλογές παραιτούμενο από τη βουλή.

«Είναι ένα είδος πολιτικής αυτοκτονίας για αυτούς», ανέφερε, σημειώνοντας πως αυτό «δεν είναι απειλή, αλλά μια μεγάλη ευκαιρία».

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αναβρασμός και όλοι αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας για την Χρυσή Αυγή προκειμένου να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα.

Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου και ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις εξελίξεις.

Στόχος είναι όσοι αποδειχθούν ότι εμπλέκονται – ακόμα και βουλευτές - σε εγκληματικές ενέργειες να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Το επόμενο βήμα και εφόσον αποδειχθούν τα όσα κατηγορούνται τα στελέχη της θα είναι η κατάθεση από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη της νομοθετικής ρύθμισης που αφορά την κατάργηση της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και εκεί η κυβέρνηση θα ζητήσει την συναίνεση όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου.

Την ίδια ώρα όλες οι μετρήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου δείχνουν σημαντική μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και ένα μέρος των γαλάζιων ψηφοφόρων να επιστρέφει στη ΝΔ. Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό εκτιμούν πως σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση τότε θα χάσει ακόμα μεγαλύτερο μέρος της δύναμης της. Γι αυτό τον λόγο όλο το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί το «σφυροκόπημα» εναντίον της Χρυσής Αυγής .

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Η πρόκληση εκλογών από τη Χρυσή Αυγή θα είναι ευκαιρία

«Παιχνίδια» της Χρυσής Αυγής με σενάρια για πρόκληση εκλογών

Το σκεπτικό της Χ.Α. για παραίτηση των βουλευτών της

Έντονη φημολογία περί παραίτησης της ΚΟ της Χ.Α. για πρόκληση εκλογών