ΕΛΛΑΔΑ

Βανδαλισμοί σε νεκροταφεία στην Ηλεία

Βανδαλισμοί σε νεκροταφεία στην Ηλεία

Οι επιδρομές των ιερόσυλων κυνηγών χαλκού στις εκκλησίες και τα νεκροταφεία της Ηλείας δεν έχουν σταματημό , καθώς καθημερινά καταγράφονται νέα κρούσματα με λεηλασίες και βανδαλισμούς. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της κοινότητας του Αλποχωρίου να βρεθεί στο στόχαστρο των συμμοριών.

Οι κάτοικοι που επισκέφθηκαν το κοιμητήριο του χωριού για να περιποιηθούν τα μνήματα των δικών τους, «πάγωσαν» όταν αντίκρισαν εικόνες καταστροφής. Άγνωστοι που είχαν εισβάλει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαν επιδοθεί σε πρωτοφανείς βανδαλισμούς στην προσπάθειά τους να κλέψουν οτιδήποτε μπορούσε να τους αποφέρει χρήματα.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν προκαλέσει φθορές σε περισσότερα από 30 μνήματα, ξηλώνοντας από τις μαρμάρινες βάσεις τους τα χάλκινα καντήλια. Όπως φαίνεται, οι κλοπές έγιναν βιαστικά καθώς τα περισσότερα βρέθηκαν σπασμένα με μόνο το πάνω τμήμα τους να λείπει, ενώ σε αρκετούς τάφους είχαν σπάσει τα μάρμαρα.

Η Αστυνομία που ειδοποιήθηκε για την καταστροφική εισβολή, προσπαθεί να εντοπίσει τους βανδάλους από τυχόν ίχνη που άφησαν.