ΕΛΛΑΔΑ

Καμία απόφαση ακόμα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Καμία απόφαση ακόμα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Με νωπά τα στοιχεία που έδειχναν πως την περσινή χρονιά χιλιάδες δικαιούχοι επιδόματος, δεν χρησιμοποίησαν το δικαίωμα τους αλλά και τη δραματική μείωση στην κατανάλωση πετρελαίου, οι πολίτες παραμένουν σε άγνοια σχετικά με το τι θα ισχύσει τη φετινή χρονιά.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά, ωστόσο Υπουργείο Οικονομικών και τρόικα δείχνουν να μην έχουν έρθει ακόμα σε συμφωνία για το τελικό καθεστώς.

Δηλαδή δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα μπορούν να βάλουν μεγαλύτερες ποσότητες επιδοτούμενου πετρελαίου ή αν θα τεθεί προς εφαρμογή η προκαταβολική χορήγηση του επιδόματος, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση και τα νοικοκυριά που πέρσι δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν το πετρέλαιο και να περιμένουν στη συνέχεια τη λήψη του επιδόματος.

Σύμφωνα με τα όσα αφήνονται να διαρρεύσουν, ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει την προκαταβολή του συνολικού επιδόματος, ώστε να αυξηθεί η βάση εκείνων που θα κάνουν χρήση, δεδομένου ότι πέρσι πολλοί ενώ το δικαιούντο δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο γιατί δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν το συνολικό κόστος αγοράς. Η διάθεση του αυτή πάντως, προσκρούει στις αντιρρήσεις της τρόικας, η οποία φοβάται πως τα χρήματα θα καταλήξουν σε ανθρώπους που μπορεί εν τέλει να μην αγοράσουν πετρέλαιο, αλλά για να καλύψουν άλλες τους ανάγκες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι αναγκαίο του Υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίσει το συντομότερο την κατάσταση, καθώς οι θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα αρχίζουν να πέφτουν και το πρόβλημα του ψύχους θα μας χτυπήσει την πόρτα πολύ σύντομα.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι θα πάρουν φέτος επίδομα θέρμανσης

ΠΟΠΕΚ: Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

ΔΗΜΑΡ: Να καταργηθεί η εξίσωση του φόρου για θέρμανση και κίνηση