ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ζευγάρι στη ζωή αλλά και στις ...κλοπές!

Ρόδος: Ζευγάρι στη ζωή αλλά και στις ...κλοπές!

«Πλούσια» δράση είχαν ένας 44χρονος και μία 39χρονη το τελευταίο δίμηνο, κατά το οποίο διέπραξαν τουλάχιστον επτά κλοπές σε σπίτια στον Αρχάγγελο, στα Λάερμα και στα Κολύμπια της Ρόδου.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, χαρτονομίσματα διαφόρων αξιών, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις 24.500 ευρώ.

Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι από τα τέλη Αυγούστου του 2013 ενεργώντας από κοινού διέπρατταν κλοπές σε βάρος συγγενικών, φιλικών ή άλλων προσώπων που γνώριζαν τις δραστηριότητες και το χρόνο απουσίας από τις οικίες τους, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των συλληφθέντων και σε δυο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν μεταξύ άλλων: ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένας σουγιάς, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, συλλεκτικά χαρτονομίσματα, έξι κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές - φορτιστές, κάρτες κοσμηματοπωλείων – ενεχυροδανειστηρίων και ένα τιμολόγιο – δελτίο αποστολής σε ενεχυροδανειστήριο στο οποίο αναγραφόταν αξία 32,4 ευρώ.

Τα κοσμήματα και τα αντικείμενα που αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα ως προϊόντα κλοπής, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Επιπλέον προέκυψε ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσε μια καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν προχθές το απόγευμα στην Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα από δύο πρόσωπα που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση από κοινού, καθώς και οπλοκατοχή από κοινού, και τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου.