ΕΛΛΑΔΑ

Προετοιμάζεται και δεύτερος διαγωνισμός για το στόλο του ΕΚΑΒ

Προετοιμάζεται και δεύτερος διαγωνισμός για το στόλο του ΕΚΑΒ

Στη φάση της τεχνολογικής αξιολόγησης βρίσκεται ο διαγωνισμός που αφορά την προμήθεια 167 ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ προετοιμάζεται προκήρυξη και δεύτερου διαγωνισμού, με χρηματοδότηση επίσης από το ΕΣΠΑ που θα αφορά την προμήθεια 79 ασθενοφόρων, 16 οχημάτων ασθενοφόρων 4Χ4 και 18 Κινητών Μονάδων.


Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας κατά τη διάρκεια σύσκεψης με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΑΒ, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των εργαζομένων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης του υφυπουργού στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση και η αναβάθμιση του ρόλου του ΕΚΑΒ, ως δημόσιου οργανισμού άμεσης βοήθειας, στην κατεύθυνση της πρόληψης και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας.

Ο υφυπουργός Υγείας συμμετείχε επίσης σε σύσκεψη με τα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, όπου και ενημερώθηκε για θεσμικά και οικονομικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.