ΕΛΛΑΔΑ

Κάλεσμα ενημέρωσης από φιλοζωικές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Κάλεσμα ενημέρωσης από φιλοζωικές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Παγκόσμια Ημέρα των ζώων η αυριανή και κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης απευθύνουν φιλοζωικές οργανώσεις προκειμένου οι άνθρωποι να «αγαπήσουν τα ζώα, όσο τους αξίζει», όπως αναφέρει και το σύνθημα του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.

Με κοινό στόχο, μια πόλη χωρίς αδέσποτα ζώα, το προσεχές Σαββατοκύριακο, στις Σέρρες, οι φιλόζωοι θα τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με διάφορες δράσεις στο χώρο του καλοκαιρινού θεάτρου, από τις 11 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

Παράλληλα, ο Φιλοζωικός Όμιλος θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ μπουγάτσας και παραδοσιακών προϊόντων, στηρίζοντας το θεσμοθετημένο αυτό δρώμενο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, η Φιλοζωική «Νοιάζομαι», καλεί τους κατοίκους στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, από τις 18.00 έως τις 21.00, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις του. Παράλληλα, τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ονειρούπολη» θα περάσουν το δικό τους μήνυμα για τα ζώα και τους ανθρώπους, τη φροντίδα και την εγκατάλειψη, μέσα από μία ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας.

Στον Λαγκαδά, ο Δήμος οργανώνει δράση ευαισθητοποίησης με εμβολιασμούς αδέσποτων ζώων αύριο, από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ., σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Λαγκαδά "Αγκαλιά-Ζω".

Στον χώρο της πλατείας Λαγκαδά, θα λειτουργεί περίπτερο ενημέρωσης και υιοθεσίας ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, όπου ειδικοί θα παράσχουν στο κοινό πληροφορίες με ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων.