ΕΛΛΑΔΑ

Δεν έκοβαν αποδείξεις και βρέθηκαν με χειροπέδες

Δεν έκοβαν αποδείξεις και βρέθηκαν με χειροπέδες

Συνεχίζονται οι φορολογικοί και συναφείς έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις της Αθήνας και του Πειραιά.

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίστηκαν και τις προηγούμενες ημέρες, οι στοχευμένοι έλεγχοι που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, σε Αθήνα και Πειραιά.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

  • Σε πιτσαρία – αναψυκτήριο, η μη έκδοση απόδειξης λιανικών συναλλαγών
  • Σε καφετέρια, η μη έκδοση 3 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών
  • Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 14 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, συνολικού ύψους 711 ευρώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνελήφθη ένας 45χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει επιπλέον τέσσερα άτομα, διαχειριστές και ομόρρυθμους εταίρους της επιχείρησης. Ο 45χρονος συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβάλλονται στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών, ενώ θα ενημερωθούν και οι κατά τόπους Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr , προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.