ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πραγματοποιεί αυτή την ώρα ελέγχους στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.


Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ βρίσκονται τα βιβλία και τα στοιχεία του κόμματος, μετά την εντολή που απέστειλαν την περασμένη εβδομάδα οι ειδικοί ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας.

Οι ανακριτές είχαν ζητήσει να ξεκινήσει άμεσα εντατικός έλεγχος στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών της, καθώς είχαν στη διάθεσή τους πληροφορίες και στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων του κόμματος από μεγάλους επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις τράπεζες, ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία των ανακριτών αλλά και εκείνα που συνέλεξε το Σώμα μετά τις έρευνες.

Επιπλέον, οι «Ράμπο» αναμένεται να περάσουν από λεπτομερή έλεγχο τα πόθεν έσχες όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι τα «μαύρα ταμεία» της Χρυσής Αυγής αποτελούν το κλειδί για την συνέχεια της έρευνας όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας της «εγκληματικής οργάνωσης».

Διαβάστε επίσης:

Δυο Έλληνες εφοπλιστές «δείχνει» μάρτυρας ως χρηματοδότες της Χ.Α.

Ανοίγουν οι λογαριασμοί της Χρυσής Αυγής

Πρώην μέλος της X.A: Τρώγαμε τις εισφορές των μελών στις ταβέρνες

ΣΔΟΕ για Χρυσή Αυγή: Βγαίνουν οι «σκελετοί» από την ντουλάπα