ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Αποστολή ξεπουλήματος της Τ.Α. από δημάρχους στη Νυρεμβέργη

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Αποστολή ξεπουλήματος της Τ.Α. από δημάρχους στη Νυρεμβέργη

Βολές κατά των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων της Νυρεμβέργης εξαπέλυσε η ΠΟΕ - ΟΤΑ, αναφέροντας πως μαζί με τον εντεταλμένο της γερμανικής καγκελαρίας στην Ελλάδα Γιοακίμ Φούχτελ κατέστρωσαν τα σχέδια επέλασης τους κατά της Τ.Α., αυτή τη φοράεπί γερμανικού εδάφους.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως περισσότεροι από 60 δήμαρχοι και δεκάδες άλλοι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύνολο 280, «έσπευσαν στη Νυρεμβέργη να δώσουν τα “διαπιστευτήριά” τους στους σύγχρονους “γερμανούς κατακτητές” της Ελλάδας».

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ κάνει λόγο για «αποστολή ξεπουλήματος των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκκησης» και κατονομάζει μεταξύ των συμμετεχόντων τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, τον περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τους δημάρχους Θεσσαλονίκης και Καρπενησίου Γιάννη Μπουτάρη και Κώστα Μπακογιάννη αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι Γερμανοί και εφαρμόζει η μνημονιακή κυβέρνηση με τη στήριξη δεκάδων αιρετών, οι οποίοι δήθεν κόπτονται για το καλό των δημοτών τους, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύσεις εργαζομένων».

«Είναι προφανές πώς θέλουν να διαλύσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να την παραδώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα. Εγχώρια ή μη. Αυτό ακριβώς εξυπηρετούν οι δήμαρχοι - συνεργάτες του Φούχτελ που συναντιούνται κρυφά και φανερά μαζί του», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ΠΟΕ - ΟΤΑ τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ποιοι είναι οι αιρετοί που συνεργάζονται και μεθοδεύουν την υλοποίηση των σχεδίων της συγκυβέρνησης και της τρόικας για να μπορούν να προετοιμάσουν καλύτερα τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις τους στην προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των δήμων, αλλά και το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας».