ΕΛΛΑΔΑ

Με συνθήματα και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Με συνθήματα και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς και αντιφασιστικές οργανώσεις

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου.

Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων παρέλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, καταχειροκροτούμενοι από το πλήθος.

Την μαθητική παρέλαση παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Σ. Σιμόπουλος, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Α. Οικονόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Παππάς, κ.ά..

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Γ' Σώμα Στρατού.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς και αντιφασιστικές οργανώσεις – Άμεση επέμβαση των ΜΑΤ

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ των εκπαιδευτικών και των ΜΑΤ, καθώς οι πρώτοι προσπάθησαν να περάσουν πίσω από την μαθητική παρέλαση για να πραγματοποιήσουν πορεία.

Τα ΜΑΤ τους σταμάτησαν με αποτέλεσμα να «ανάψουν» τα πνεύματα και οι εκπαιδευτικοί να σπρώχνουν και να φωνάζουν για να περάσουν από το τη γραμμή των αστυνομικών.

Νωρίτερα, οι εκπαιδευτικοί, μέλη των ΕΛΜΕ της πόλης μοίρασαν έντυπο υλικό και ενημέρωσαν τους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Παιδείας, για τη διαθεσιμότητα και κινητικότητα των δασκάλων και καθηγητών καθώς και για τα λουκέτα στα σχολεία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν επίσης μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, τα μέλη της αντιφασιστικής συνέλευσης αλληλεγγύης, αλλά και η Κίνηση ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό.

Διαβάστε επίσης:

«Φρούριο» η Τσιμισκή για τη μαθητική παρέλαση (pics)

Διαμαρτυρία με πανό και με συνθήματα στην Τσιμισκή (pics+vid)

Σε εξέλιξη η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Ένταση μεταξύ εκπαιδευτικών και ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη (pics+vid)