ΕΛΛΑΔΑ

Φωκίδα: Παραλίγο φονικό... για τα βοσκοτόπια!

Φωκίδα: Παραλίγο φονικό... για τα βοσκοτόπια!

Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή στο Λιδορίκι Φωκίδας, όταν δυο κτηνοτρόφοι τσακώθηκαν για τις εκτάσεις που έχουν εκεί για να βόσκουν τα κοπάδια τους.

Όταν τα αίματα άναψαν, ένας 57χρονος κτηνοτρόφος σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον 53χρονου συγχωριανού του, τον οποίο ευτυχώς τραυμάτισε ελαφρά στο αριστερό του χέρι.

Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Άμφισσας. Ο δράστης παρουσιάστηκε αυτοβούλως το απόγευμα στο Α.Τ. Λιδορικίου και συνελήφθη, ενώ παρέδωσε στους αστυνομικούς και το όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα.

Εν τω μεταξύ, μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο 57χρονος, συνελήφθησαν χθες το βράδυ ο 53χρονος, ένας 27χρονος ημεδαπός και ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι επίσης παρουσιάσθηκαν αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Λιδορικίου και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απειλή, εξύβριση και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο του 53χρονου και ένα κυνηγετικό όπλο του 27χρονου, τα οποία κατείχαν νόμιμα. Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λιδορικίου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Πηγή: lamiareport.gr