ΕΛΛΑΔΑ

Μάκης Ψωμιάδης: Με σέβονταν γιατί ήμουν καθαρός παράγοντας

Μάκης Ψωμιάδης: Με σέβονταν γιατί ήμουν καθαρός παράγοντας

«Στο ποδόσφαιρο με σεβόντουσαν γιατί ήμουν έμπειρος και καθαρός παράγοντας», είπε απολογούμενος ο Μάκης Ψωμιάδης ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση των αποκαλούμενων «στημένων αγώνων».

Ο γνωστός και ως Big Mak όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράνομο στοιχηματισμό, εκβίαση) λέγοντας ότι «δεν ξέρω το λόγο που μου τις απέδωσαν» αλλά άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονται «μεγάλα σαλόνια που άρχισαν τα μαχαιρώματα» και «παίζονται παιχνίδια συμφέροντος».

Ωστόσο, όπως είπε «ελπίζω μέχρι να αποβιώσω να έχω μάθει τους εμπνευστές».

Ο κατηγορούμενος, αναφερόμενος στη φυγοδικία του κατά το στάδιο της ανάκρισης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί μετά από καιρό στα Σκόπια, υποστήριξε ότι ... δεν πήγε και τόσο μακριά.

«Εγώ φταίω. Ένιωσα την ανθρωποφαγία και δέχθηκα τις συμβουλές λάθος ατόμου. Και πήγα 20 λεπτά μακριά από τη Θεσσαλονίκη για να ξανάρθω. Δεν πήγα να κρυφτώ. Ποτέ δεν κρύφτηκα από τη Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα Σκόπια «ένα προάστιο έξω από το Κιλκίς».

«Αυτοί είναι για Λούνα Πάρκ...»

Στην προσπάθειά του να καταρρίψει το κατηγορητήριο που αναφέρει ότι ο ίδιος, ο γιος του Σταυρός και ο προπονητή της ΠΑΕ Καβάλας, κ. Παπακώστας, είχαν συστήσει «εγκληματική οργάνωση» ο Μάκης Ψωμιάδης ισχυρίστηκε:

«Αυτοί οι δύο είναι για κανένα Λούνα Πάρκ, για να παίξουν με τα αυτοκινητάκια, όχι για εγκληματική οργάνωση. Μιλάω για ανικανότητα. Είναι ανίκανοι να κάνουν αυτά που λέει το κατηγορητήριο. Είναι μορφωμένοι και μοιάζουν σαν τη μύγα μες το γάλα στο χώρο». Ακόμη δήλωσε ότι ήταν άτυπος σύμβουλος του γιου του και άφηνε τις φήμες να κυκλοφορούν ότι σχετίζεται με την ΠΑΕ για να προστατεύσει το Σταύρο από όσους ήθελαν να του κάνουν κακό.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Ψωμιάδης απολογούμενος ενώπιον των δικαστών αρνήθηκε επίσης τις εις βάρος του κατηγορίες και παραδέχτηκε πως ο ίδιος ήταν ο μέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας. «Είναι άδικο να είμαι εδώ. Δεν έχω μάθει να κάνω δουλειές εκβιάζοντας», υποστήριξε ο 29χρονος κατηγορούμενος τονίζοντας ότι «είναι αστείο να μιλάμε για εγκληματική οργάνωση».

Πάντως ο Σταύρος Ψωμιάδης δικαιολογώντας τα χρήματα που επένδυσε στην ομάδα ισχυρίστηκε πως από τα 18 του ασχολήθηκε με τον ιππόδρομο και με το real estate ενώ την τελευταία δεκαετία είπε ότι δήλωσε στην εφορία έσοδα που συνολικά ξεπερνούν τα 2, 5 εκατ. ευρώ.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων.