ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Δυσάρεστες εξελίξεις για τον αγνοούμενο ψαρά

Κρήτη: Δυσάρεστες εξελίξεις για τον αγνοούμενο ψαρά

Το καλάμι του 49χρονου Γιάννη Τσακιράκη, ταχυδρόμου, ερασιτέχνη ψαρά, από την Πόμπια, που αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης, εντόπισε, σήμερα, στο βυθό, δύτης που συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού του άνδρα.

Το καλάμι βρέθηκε στο βυθό, δίπλα στο σημείο, όπου εικάζεται ότι ο 49χρονος καθόταν και ψάρευε δυτικά του όρμου Καλών Λιμένων. Προηγουμένως είχε πάει, με τον αδελφό του, στο λιμανάκι για να ασφαλίσει τη βάρκα του.

Από χθες το πρωί, οπότε ενημερώθηκε το Λιμενικό, έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Για τη διεξαγωγή ερευνών προς εντοπισμό του 49χρονου, επιστρατεύτηκαν από την ξηρά περιπολικά οχήματα Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, καθώς και Ομάδα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και τις Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ηρακλείου, συνδράμοντας στις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ.

Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα από θαλάσσης με τα ακόλουθα σκάφη: Α/Κ-ΕΠ/ΚΟ «ΑΝΤΩΝΙΟΣ Σ» Κ.Λ.35, Α/Κ-ΕΡ/ΚΟ «ΣΤΕΛΛΑ» Λ.Η.3433, Ρ/Κ «ΠΥΡΡΟΣ» Τ.Π.2077, Α/Κ-ΕΡ/ΚΟ «ΒΑΓΓΕΛΙΩ Τ» Κ.Λ 41, καιΑ/Κ-ΕΠ/ΚΟ «ΒΟΥΛΑ» Ν.Η.80 με την αρωγή τεσσάρων δυτών.

Στις έρευνες συμμετείχε το μεσημέρι και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν αύριο.

Πηγή: cretalive.gr