ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και επεισόδια στην ΕΡΤ (vid)

Ένταση και επεισόδια στην ΕΡΤ (vid)

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όταν τεχνικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης μπήκαν στο στούντιο συνοδευόμενοι από άντρες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το ERTopen δύο τεχνικοί της ΔΤ παραβίασαν την πόρτα στο στούντιο του κεντρικού ελέγχου συνοδευόμενοι από άντρες των ΜΑΤ.
Μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, που είχαν την ευθύνη φύλαξης των μηχανημάτων, διαμαρτυρήθηκαν και εισέπραξαν την απάντηση ότι δεν έχουν πλεόν καμία δουλειά εκεί και ότι εκτελούνται εργασίες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ERTopen.com:

"Ο ένας ήταν αναπληρωματικός με χαμηλή βαθμολογία στο σχετικό διαγωνισμό, όμως καθώς αποτελεί συνεργάτη στελέχους του γραφείου που έχει τον έλεγχο της «Δ.Τ.» στο υπουργείο Οικονομικών, όχι μόνο βρήκε θέση, αλλά τώρα είναι και εντός του κτιρίου, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι κάνει. Τα δύο πρόσωπα αυτά βρίσκονται στο master, δηλαδή στο στούντιο του κεντρικού ελέγχου της ΕΡΤ ΑΕ, υπό τη συνοδεία των αστυνομικών. Στο master εισήλθαν παραβιάζοντας την ηλεκτρονική πόρτα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έσπασαν τα τζάμια και την κλειδαριά για να μπουν στο φυλάκιο στην πύλη της οδου Μεσογείων, και με παρέμβαση των εργαζομένων, οι οποίοι τους έδωσαν τα κλειδιά, δεν κατέστρεψαν και την πόρτα! Νωρίς το πρωί συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, άλλαξε το ρολόι της παροχής του νερού, με το επιχείρημα πως το κτίριο ανήκει στην ΝΕΡΙΤ ΑΕ, ενώ πρόκειται για περιουσία της ΕΡΤ ΑΕ, υπό καθεστώς μεταβίβασης στο υπουργείο Οικονομικών".
Στο σημείο βρίσκεται και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωσνταντοπούλου η οποία ζητά παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών με αφορμή την είσοδο τεχνικών της ΔΤ στο Ραδιομέγαρο.

Δείτε το βίντεο: