ΕΛΛΑΔΑ

Τι δείχνει το πόρισμα της ΕΔΕ για τα νεκροταφεία στην Πάτρα

Τι δείχνει το πόρισμα της ΕΔΕ για τα νεκροταφεία στην Πάτρα

«Πολύ σοβαρά στοιχεία σχετικά με τη διαχρονική, σε βάθος 15ετίας, λειτουργία και διαχείριση των δημοτικών κοιμητηρίων της Πάτρας», προκύπτουν, σύμφωνα με τον δήμο, από το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έγινε.


Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα, «η λειτουργία των κοιμητηρίων κρίνεται από απαράδεκτη και αδιαφανής, έως πανταχόθεν διάτρητη».

Από την ΕΔΕ ανακύπτουν, σύμφωνα με τον δήμο, σοβαρά στοιχεία κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης, που αφορούν συγκεκριμένο υπάλληλο, η υπόθεση του οποίου παραπέμφθηκε από τον δήμαρχο Γιάννη Δημαρά στον εισαγγελέα και στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα πάντα με τον δήμο, μέσα από το πόρισμα ανακύπτει ότι η διαχείριση των κοιμητηρίων διαχρονικά γινόταν «ευκαιριακά, επιπόλαια και πεπαλαιωμένα, με αποτέλεσμα το όλο σύστημα να είναι τελικώς διάτρητο και να μπορούν με ευκολία να γίνονται παράτυπες ενέργειες, επ' ωφελεία υπαλλήλων και τρίτων και σε βάρος του δήμου, όπως η πρόσφατη περίπτωση κακοδιαχείρισης του υπαλλήλου, που κατηγορείται για υπεξαίρεση».

Μετά την παραλαβή του πορίσματος της ΕΔΕ, ο δήμαρχος Πατρέων ξεκίνησε πειθαρχικό έλεγχο, καλώντας σε απολογία πέντε υπαλλήλους, οι οποίοι απασχολούνται στις εμπλεκόμενες με τη διαχείριση των κοιμητηρίων, υπηρεσίες.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν, ο Γιάννης Δημαράς απευθύνθηκε στη νομική υπηρεσία για την αξιολόγηση ενδεχόμενων αδικημάτων.

Διαβάστε επίσης

Βίντεο: Κατακλυσμός στη Ναύπακτο