ΕΛΛΑΔΑ

Ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εμφυλίου

Ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εμφυλίου

Ποιες αναφορές τρομάζουν την ΕΛ.ΑΣ

Πονοκέφαλο προκαλεί στην αντιτρομοκρατική τόσο το περιεχόμενο της προκήρυξης για την ανάληψη ευθύνης της δολοφονίας των δυο νεαρών Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, όσο και ο τρόπος με τον οποίο δόθηκε στα ΜΜΕ.

Η πρώτη και σημαντικότερη διαπίστωση των ειδικών αναλυτών της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως οι συντάκτες του κειμένου επιθυμούν διακαώς τη δημιουργία ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας, αφού για πρώτη φορά «στοχοποιούνται» οι ψηφοφόροι ενός κόμματος και όχι μόνο τα ενεργά μέλη του.

dolofonos

Ο συντάκτης αναφέρει ότι επέλεξαν να χτυπήσουν απλά μέλη της Χρυσής Αυγής και όχι βουλευτές για να στείλουν το μήνυμα ότι στόχος τους θα είναι από εδώ και πέρα οποιοσδήποτε πολίτης συντάσσεται με τη Χρυσή Αυγή. «Όσοι τους πλησιάζουν δεν έχουν άλλοθι τις πελατειακές σχέσεις, είναι ναζιστές, έχουν τον όρκο του χίτη, υμνούν την χούντα και θα τους αντιμετωπίσουμε ως εχθρούς του λαού. Οι "παραπλανημένοι" ψηφοφόροι, αυτή η συντηρητική λουμπεναρία με την αστική ηθική, πλέον δεν έχει κανένα άλλοθι», αναφέρουν χαρακτηριστικά γεγονός που ερμηνεύεται ότι επιζητούν την διχόνοια μεταξύ του λαού προκειμένου η όλη αντιπαράθεση να αποκτήσει εμφυλιοπολεμικό περιεχόμενο.

Τα μεγάλα ερωτήματα

Εκτός από το όνομα της οργάνωσης: Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις που περιπλέκει ακόμα περισσότερο το κουβάρι της επίθεσης, αφού στην ουσία πρόκειται για μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, αυτό που έχει βάλει σε σκέψεις τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως μέσα στην προκήρυξη δεν γίνεται καθόλου λόγος για την προετοιμασία του χτυπήματος κάτι που συνηθίζεται από τις περισσότερες οργανώσεις, έστω και για λόγους εντυπωσιασμού.

Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου λένε έμπειροι αξιωματικοί, αναλώνεται σε μια αποδελτίωση των όσων έχουν γραφτεί στις εφημερίδες για τον ρόλο και τη δράση της Χρυσής Αυγής.

dolofonia

Η μέθοδος με το στικάκι και η νέο-τρομοκρατία

Προβληματισμός υπάρχει και για το μέσο ενημέρωσης που επιλέγει για να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη, αφού στο παρελθόν, στις περισσότερες των περιπτώσεων, έχουν επιλεχθεί συγκεκριμένες εφημερίδες με παραδοσιακές σχέσεις με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Εξονυχιστικά εξετάζεται και το γεγονός ότι η προκήρυξη εστάλη σε USB στικάκι, πρακτική που επιλέχθηκε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις στο παρελθόν:

- 12 Απριλίου 2013. Η οργάνωση «Επαναστατική Ανατροπή» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του εφοπλιστή Τσάκου στην Ακρόπολη τηλεφωνώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και αφήνοντας στικάκι με προκήρυξη στην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή, κάτω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη. Το περιεχόμενο της προκήρυξης δεν δημοσιεύθηκε ποτέ.

-5 Φεβρουαρίου του 2009. Η Σέχτα Επαναστατών είχε αφήσει CD – ROM μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού (η επίθεση είχε γίνει 3 Φεβρουαρίου 2009), σε ανθοστήλη κοντά στον τάφο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

-17 Φεβρουαρίου 2009. Μετά την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, πάλι με CD – ROM, η Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη αφήνοντας το CD στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης, όπου το 1998 είχε πεθάνει η Αμαλία Γκινάκη κατά τη διάρκεια της ομηρίας της από τον Σορίν Ματέι.

-Σχέδια προκήρυξης σε USB στικάκια έχει βρει η αντιτρομοκρατική σε γιάφκες των οργανώσεων «Φωτιές στον Ορίζοντα», «Μαχόμενη Μειοψηφία, Κομάντο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» και της «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι παραπάνω πρακτικές οδηγούν στο συμπέρασμα της σύμπραξης παλιών και νέων τρομοκρατών υπό νέο διευθυντήριο.

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία-ΣΟΚ: Τα γενόσημα με οδηγούν στον θάνατο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτή είναι η μυστική συμφωνία με τους δανειστές