ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε ακόμη ένα μέλος της Χρυσής Αυγής

Προφυλακίστηκε ακόμη ένα μέλος της Χρυσής Αυγής

Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ακόμη ένας κατηγορούμενος για την "εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής".

Πρόκειται για τον 25χρονο Ν.Α. ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία τους στις δυο εφέτες ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο νεαρός φέρεται ως "πυρηνάρχης" του Πειραιά ο οποίος αντικαθιστούσε και τον "περιφερειάρχη" βουλευτή Γ. Λαγό και έδινε εντολές ή οργάνωνε ή συμμετείχε σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών.

Επίσης κατηγορείται και για εκβίαση σε νυχτερινά κέντρα.

Ο κατηγορούμενος μεταξύ άλλων υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν είναι εκείνος ο πυρηνάρχης του Πειραιά. Είναι άλλο πρόσωπο το οποίο και κατονόμασε.

«Δεν είμαι μέλος της ΧΑ αλλά απλώς υποστηρικτής. Ήθελα να το παίξω ότι ήμουν κάτι παραπάνω από αυτό που είμαι στους φίλους που δεν ήξεραν και τους έλεγα ότι είμαι πυρηνάρχης».

Αρνήθηκε ότι πουλούσε προστασία σε νυχτερινά κέντρα και ότι συμμετείχε σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών. «Υπήρξε μόνο, κάποτε, μια διένεξη με μέλη του Ανταρσία», είπε.

Για τη συνομιλία με φίλο του που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ και στην οποία του λέει πως θα τον βάλουν σε γνωστό νυχτερινό κέντρο ως προστασία, ισχυρίστηκε ότι θα έπιανε δουλειά ως πορτιέρης στο μαγαζί. Για άλλο γνωστό μαγαζί ισχυρίστηκε επίσης ότι απλά δούλευε εκεί.