ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας πουλάει το νεφρό του για να ζήσει τα παιδιά του

Πατέρας πουλάει το νεφρό του για να ζήσει τα παιδιά του

Είναι άνεργος εδώ και 2,5 χρόνια και σε απόλυτη απόγνωση. Αποφάσισε για να μην γίνει ζητιάνος ή ληστής να πουλήσει το νεφρό του...

Ένα σημείωμα σε πίνακα ανακοινώσεων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο της Κρήτης έχει θορυβήσει και έχει συγκινήσει το νησί. «Δίνω το νεφρό μου για να σώσω τα παιδιά μου», γράφει χαρακτηριστικά το σημείωμα ενός άνθρωπου που πουλάει το νεφρό του για να καταφέρει να ζήσει την οικογένειά του. Τα κρητικά media αφού δημοσίευσαν το σημείωμα και έψαξαν και βρήκαν τον Ηρακλειώτη.

Ο άνεργος πατέρας δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θέλει να λάβει καμία δημοσιότητα το όλο θέμα. Χωρίς να αποκαλύψει στοιχεία που θα τον φωτογράφιζαν είπε ότι η ζωή του πήρε την κάτω βόλτα πριν από 2,5 χρόνια όταν έμεινε άνεργος. Ως τότε ζούσε όπως είπε μια ζωή πολύ καλή από οικονομικής άποψης. «Πουλήσαμε τα πάντα, έπιπλα, ηλεκτρικά είδη κι ότι άλλο είχαμε στο σπίτι. Δεν έμεινε τίποτα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε. Γι αυτό πουλάω το νεφρό μου. Για μένα αυτό δεν είναι τίποτα, μπορώ να ζήσω και με ένα νεφρό. Θα μπορούσα να πουλήσω και το κεφάλι μου αν κάποιος το αγόραζε. Ζω για τα παιδιά μου αλλά δεν μπορώ να τους προσφέρω τα στοιχειώδη. Θα μπορούσα να πεθάνω γι αυτά. Το ένα μου παιδί δίνει Πανελλήνιες και πρέπει να κάνει φροντιστήρια, το άλλο πάει Δημοτικό. Αλλά εγώ δεν μπορώ να τους προσφέρω πια ούτε τα στοιχειώδη», δήλωσε ο ίδιος σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα NEWSBOMB