ΕΛΛΑΔΑ

Στις 6 Δεκεμβρίου η δίκη για την «Παγία Προκαταβολή»

Στις 6 Δεκεμβρίου η δίκη για την «Παγία Προκαταβολή»

Στις 6 Δεκεμβρίου θα κριθεί εάν θα διεξαχθεί ή όχι η δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το οικονομικό σκάνδαλο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» που βαρύνει τη δική του διοίκηση στον κεντρικό δήμο.

Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί για σήμερα, αλλά με δεδομένο ότι πήρε τον αριθμό 33 στο πινάκιο του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, το δικαστήριο ενημέρωσε από το πρωί τους παράγοντες της δίκης ότι δεν θα προλάβει να την ξεκινήσει σήμερα, αλλά ανάλογα με την πρόοδο του πινακίου κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασής του, που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Δεκεμβρίου.

Ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση των 18 εκατ. ευρώ Β. Παπαγεωργόπουλος δεν μετήχθη το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει σχετικά με υπεύθυνη δήλωση ότι θα εκπροσωπηθεί από πληρεξούσιο δικηγόρο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ίδιο συνέβη με τον συγκατηγορούμενό του, πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, που επίσης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπεξαίρεση «μαμούθ».

Για την υπόθεση της «Παγίας» κατηγορούνται επιπλέον, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, αλλά και δώδεκα υπάλληλοι του δήμου. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται, κατά περίπτωση, είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Η «Παγία» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων. Το ύψος του ελλείμματος που διαπιστώθηκε σ' αυτό το ταμείο ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό, που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκταμιεύτηκε με παράνομο και αδιαφανή τρόπο με πρόσχημα να εξυπηρετηθούν επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του δήμου Θεσσαλονίκης.