ΕΛΛΑΔΑ

Τον μαχαίρωσαν 3 φορές επειδή έγραψε πάνω στο θρανίο «ΑΝΤΙΦΑ»

Τον μαχαίρωσαν 3 φορές επειδή έγραψε πάνω στο θρανίο «ΑΝΤΙΦΑ»

Νέες αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής έρχονται στο φως μέσα από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Σωτηροπουλου για την υπόθεση.

Οι περιγραφές του πατέρα ενός 17χρονου μαθητή ο οποίος δέχτηκε τριπλό χτύπημα με μαχαίρι από «χρυσαυγίτες», επειδή έγραψε «ΑΝΤΙΦΑ» στο θρανίο συμμαθήτριάς του σοκάρουν.

Όπως αναφέρει, ο πατέρας, του μαθητή-θύματος της επίθεσης :

«Μέσα από τα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσαν ο δράστης, η κοπέλα του και άλλα πρόσωπα φαίνεται ξεκαθαρα ότι σχεδίαζαν τη συγκεκριμένη επίθεση. Μάλιστα η επίθεση είχε σχεδιαστεί μια εβδομάδα νωρίτερα».

Τα μηνύματα που περιέχονται στη δικογραφία, μεταξύ του φερόμενου ως δράστη και της κοπέλας, αναφέρουν

- Δράστης: Η δουλειά πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται

-Κοπέλα: Το ξέρω. Δεν αντέχω κι εγώ άλλο.

-Δρ: Σε πειράζει αυτός καθόλου;

-Κοπ: Όχι απλώς είναι κακή αύρα.

-Δρ: Ο Π....ης είναι τυχερός

-Κοπ: Πάρα πολύ όμως

-Δρ: Κάποτε δεν θα τη γλιτώσει

-Κοπ: Άντε να δούμε

ma

Ενδεικτική είναι και η κατάθεση της Διευθύντριας του σχολείου:

«Είδαμε έναν μαθητή μας της Β' Λυκείου να έρχεται αιμόφυρτος πρός το σχολείο... Όταν τον ρωτήσαμε ποιοι του επιτέθηκαν μας είπε «ξέρω ποιοι είναι, φόραγαν κουκούλα από το μπουφάν, αλλά δεν θέλω να σας πω».

Τον είχαν κόψει στη μύτη, στη δεξιά κροταφική χώρα και αριστερά κάτω από το λαιμό του. Οι γιατροί είπαν ότι σχεδόν κόπηκε η μύτη του και το τραύμα στο λαιμό πλησίαζε την καρωτίδα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.

Το πρόσωπο που μου κατονόμασαν ως δράστη τον είχαν δει άλλοι μαθητές να περιμένει μια μαθήτρια έξω από το σχολείο. Μου είπαν ότι είναι χρυσαυγήτης και ότι της έλεγαν «τι θέλεις με αυτό το φασίστα;». Πιθανώς αυτά να μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο».

Οι δήμαρχοι

Οι δήμαρχοι διαφόρων περιοχών που έγιναν επεισόδια με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής, περιγράφουν στις ανακρίτριες τα συμβάντα:

Ο Γιώργος Χριστόπουλος, δήμαρχος Ραφήνας, περιγράφει επίθεση από ΧΑ σε πάγκους έξω από εκκλησία στις 7/01/13, ενώ ο Κων/νος Παπαδόπουλος (δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας): αναφέρεται στην επίθεση από την ΧΑ σε αφισοκολλητές του ΣΥΡΙΖΑ.

mikrop

Μιλάει για μια «ξανθιά κυρία» που έχει συλληφθεί . Λέει επίσης ότι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ στήριζαν τη ΧΑ. Μιλάει για διαπλοκή εμπόρων στις λαϊκές αγορές που δίνουν τρόφιμα στη ΧΑ.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας Γεώργιος Ιωακειμίδης αναφέρει στην κατάθεσή του, ότι το άνοιγμα γραφείων της ΧΑ βρήκε πρόσφορο έδαφος εξαιτίας της ξενοφοβίας καθώς οι μετανάστες που μένουν στα προσφυγικά έχουν προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στην αγορά αλλά και στην περιοχή γενικότερα. Του έχουν καταγγελθεί κρούσματα επιθέσεων από ΧΑ σε αλλοδαπούς.

Η Νέλλη Παπαχελά (δημοτική σύμβουλος Αθήνας), ήταν μάρτυρας σε επίθεση στην πλ. Βικτώριας κατά αλλοδαπών μετά τη δολοφονία ενός πατέρα στην οδό Ηπείρου. Στην επίθεση οι χρυσαυγήτες, όπως λέει, χρησιμοποίησαν καδρόνια και κράνη και κυνηγούσαν και έδερναν μικροπωλητές, ακόμα και μητέρες με παιδιά.

Ο Αλέξανδρος Ράπτης (συνταξιούχος δημοσιογράφος στα Ιωάννινα), αναφέρεται στους βανδαλισμούς στο εβραικό νεκροταφείο και τη σύνδεσή τους με τη ΧΑ που φαίνεται από τα εμβλήματα που χρησιμοποιήθηκαν.

Ο Κων. Παπαιωάννου (Πρόεδρος εθνικής επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου) μιλάει για συγκεκριμένο τρόπο δράσης των μελών της ΧΑ (μηχανοκίνητες επιθέσεις ή από πεζές περιπολίες με συνοδεία σκύλων και χρήση όπλων όπως μαχαίρια, αλυσίδες, σπασμένα μπουκάλια, λοστοί κλπ).

Λέει ότι έχουν καταγραφεί τρεις επιθέσεις που κατέληξαν σε ανθρωποκτονίες, ένας εμπρησμός, μια απόπειρα εμπρησμού και μια εισβολή σε κατοικία Ιμάμη.

Ο Φώτιος Ανδρεόπουλος (εθελοντής στο ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά).υποστηρίζει πως οι μαθητές του περιγράφουν επιθέσεις που δέχονται από μέλη της ΧΑ και λένε ότι φοβούνται να πάνε στο σχολείο καθώς οι επιθέσεις εκδηλώνονται κυρίως όταν πέφτει η νύχτα. Οι επιθέσεις αυξήθηκαν τρομακτικά το 2012, περιορίστηκαν μετά το καλοκαίρι του 2012 και εξαλείφθηκαν τώρα.

kanelli42893234

Κανέλλη: Προαναγγέλλουν χτυπήματα

Η Λιάνα Κανέλλη (βουλευτής ΚΚΕ), που κλήθηκε επίσης σε κατάθεση, μιλάει για τη συμπεριφορά των βουλευτών της ΧΑ στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι βρίζουν και προπηλακίζουν. «Κινούνται σε σχηματισμό διμοιρίας. Οι λόγοι τους είναι προαναγγελτικοί για χτυπήματα. Βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με αλβανούς εθνικιστές. Η ΧΑ φέρεται να ευθύνεται για την εισβολή στην οικία της 27/01/13 σε συνεργασία με αλβανούς συνεργούς».

Η βουλευτής έδωσε στοιχεία και βίντεο που κατά την άποψή της αποδεικνύουν το συγκροτημένο εγκληματικό χαρακτήρα της ΧΑ. Μίλησε για την προαναγγελία της επίθεσης κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα και περιγράφει μια σειρά από επιθέσεις της ΧΑ σε απεργίες.

Διαβάστε επίσης:

Μαρτυρίες ΣΟΚ για Χρυσή Αυγή: Έβαζαν σκυλιά να δαγκώνουν μετανάστες

Τι κατέθεσαν Πιπιλή, Ρήγας, Δραγασάκης, για την Χ.Α. (video)

Νέα στοιχεία για το σκηνικό θανάτου του Παύλου Φύσσα

Τα κατηγορητήρια για Μπούκουρα, Γερμενή, Ηλιόπουλο