ΕΛΛΑΔΑ

«Έτσι αφόπλισα τον Αλβανό δραπέτη»

«Έτσι αφόπλισα τον Αλβανό δραπέτη»

Σκηνές φαρ-ουέστ στην Καστοριά - Συγκλονιστικές περιγραφές των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση

«Ούτε στιγμή δεν δίστασα να ενεργήσω με τον τρόπο που ενήργησα. Το επάγγελμά μας έχει ρίσκα. Ο επαγγελματισμός και η εκπαίδευσή μας εξασφαλίζουν τα καλύτερα αποτελέσματα». Τα λόγια ανήκουν στον ανθυπαστυνόμο της δίωξης ναρκωτικών Καστοριάς που, αψηφώντας τον κίνδυνο, όρμησε στον 31χρονο Αλβανό δραπέτη, τον οποίο μετά από συμπλοκή κατάφερε να αφοπλίσει, ανοίγοντας το δρόμο για τη σύλληψή του.

Μιλώντας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ανθυπαστυνόμος (που εξέφρασε την επιθυμία του να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του), περιέγραψε καρέ-καρέ την αποστολή που έφερε εις πέρας μαζί με τους συναδέλφους του, κατά την ενέδρα που έστησαν στους τρεις αλλοδαπούς δραπέτες, κάτω από συνθήκες παγετού που επικρατούσαν στην ορεινή περιοχή του Γράμμου. «Όταν τους εντοπίσαμε δεν γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για τους τρεις δραπέτες, αλλά ούτε αντιληφθήκαμε τον βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ) που είχαν πάνω τους. Οι δύο από τους τρεις είχαν επιμελώς κρυμμένα τα όπλα τους μέσα στα μπουφάν».

Σύμφωνα με τον ανθυπαστυνόμο, οι Αλβανοί αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία των αστυνομικών, αρνήθηκαν όμως να παραδοθούν, σημαδεύοντας με τα όπλα τούς αστυνομικούς, χωρίς όμως να προλάβουν να πυροβολήσουν, αφού η αντίδραση των τελευταίων ήταν άμεση. Δύο από τους κακοποιούς τράπηκαν σε φυγή ενώ ο τρίτος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. «Έστρεψε το όπλο εναντίον μου. Όταν αντέδρασα τού έπεσε το όπλο. Κατάφερε με ψυχραιμία να το σηκώσει, αλλά τη στιγμή που πήγε να το στρέψει πάλι πάνω μου, το έδιωξα με μία κίνηση του ποδιού μου», με συνέπεια να χιμήξει πάνω του και να τον ακινητοποιήσει. Τότε μόνο ο αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών Καστοριάς, που λόγω του αντικειμένου της υπηρεσίας του γνωρίζει τα περάσματα της ελληνοαλβανικής μεθορίου, ενημερώθηκε ότι επρόκειτο για έναν από τους τρεις Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Ντρένοβα, που καταζητούνταν τα τελευταία 24ωρα. Λίγες ώρες αργότερα, ως γνωστόν ακολούθησαν οι συλλήψεις των άλλων δύο συμπατριωτών του στην ίδια περιοχή. «Ήταν ρίσκο, αλλά έχουμε την κατάλληλη εκπαίδευση να ανταπεξέλθουμε σε τέτοιες στιγμές», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι ενήργησε με ψυχραιμία, πράττοντας το καθήκον του.

TO XΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΟΚΗΣ

Οι τρεις κακοποιοί, μαζί με άλλους τέσσερις συγκρατούμενούς τους βαρυποινίτες, απέδρασαν την περασμένη Κυριακή από τις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Ντρενόβα, που βρίσκονται κοντά στην Κορυτσά. Οι αλβανικές Αρχές συνέλαβαν τους τέσσερις, ενώ οι τρεις παρέμεναν ασύλληπτοι.

Κατά τη συμπλοκή στην Καστοριά το απόγευμα της Τετάρτης τραυματίστηκε και συνελήφθη ο 31χρονος Γκεζίμ Τόμα, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για την ανθρωποκτονία ενός 25χρονου, επειδή τού έκλεψε τα καυσόξυλα.

Περίπου στις 07.30 το πρωί της Πέμπτης, κοντά στο Επταχώρι Κοζάνης, συνελήφθη και ο Έντουαρντ Λούλο, ο οποίος εξέτιε ποινή για ληστεία και ανθρωποκτονία.

Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη σε χαράδρα η οποία απέχει περίπου 2 χλμ. από το σημερίο της συμπλοκής, και ο τρίτος δραπέτης των αλβανικών φυλακών Ρεΐς Χατζίραϊ.

Τον Αλβανό κακοποιό εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί. Ο Χατζίραϊ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή, εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη χωρίς να φέρει καμιά απολύτως αντίσταση.

Διαβάστε επίσης:

Καστοριά: Σύλληψη και δεύτερου Αλβανού δραπέτη

Δραπέτης των αλβανικών φυλακών ο κακοποιός που συνελήφθη στο Γράμμο

Ροή Ειδήσεων