ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν ρεύμα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης

Δωρεάν ρεύμα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης

Πρόταση για δωρεάν ρεύμα, με σκοπό την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτη απέστειλε επιστολή στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την οποία ζητά να προβλέπεται μηδενική χρέωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών που προμηθεύονται ηλεκτρικό ρεύμα με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ), για το διπλάσιο αριθμό των ημερών που θα παρουσιαστούν υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων πάνω από τα 150 mg/m3.

Η υλοποίηση του μέτρου απαιτεί ειδική ρύθμιση, η οποία θα υιοθετεί διαφορετική έκπτωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο σε ακραίες περιπτώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ θα περιλαμβάνει και αναπροσαρμογή των ορίων κατανάλωσης των δικαιούχων του Κ.Ο.Τ. σε σχέση με την ποσότητα που επιτρέπεται να καταναλώσουν δωρεάν.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, καλεί την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να γνωμοδοτήσει για το προτεινόμενο μέτρο, αλλά και να εισηγηθεί συμπληρωματικά, ή εναλλακτικά μέτρα, που θα μπορούσαν να επιφέρουν δραστικό περιορισμό της χρήσης συστημάτων θέρμανσης με καύση ξύλου, σε ακραίες περιπτώσεις περιστατικών αιθαλομίχλης