ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμη ημέρα για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Κρίσιμη ημέρα για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Συνέλευση θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11:00 οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών για να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν ή όχι κλειστά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας απεργιακή επιτροπή του Ιδρύματος διοργανώνει για σήμερα το πρωί ομάδες περιφρούρησης σε έξι σημεία: την Ιατρική, την Οδοντιατρική, την Νομική Σχολή, τα ΤΕΕΦΑ, το κεντρικό κτίριο της πρυτανείας στα Προπύλαια και όλες τις εισόδους της πανεπιστημιούπολης στην περιοχή Ζωγράφου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι απεργοί θα εμποδίσουν την είσοδο στο χώρο όλων όσοι θελήσουν να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους.

Χθες πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση των διοικητικών πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου με τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στο υπουργείο Παιδείας. Τη συνάντηση διέψευσε το υπουργείο, επιβεβαίωσαν, όμως, οι διοικητικοί, σαν μια ύστατη προσπάθεια να σωθεί το εξάμηνο και να αρθεί το αδιέξοδο στην Παιδεία

Η συνάντηση έληξε το βράδυ περίπου στις 22:00 ωστόσο δεν έγινε καμία ανακοίνωση αφού αφενός ήταν ανεπίσημη και αφετέρου φαίνεται πως το κλίμα δεν εκτονώθηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Διαβάστε επίσης:

Ευσταθόπουλος: Έκκληση στον Υπ. Παιδείας για συνέχιση του διαλόγου

Στον «αέρα» το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές

Νέα συνάντηση Αρβανιτόπουλου με διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ

Ρoή Ειδήσεων