ΕΛΛΑΔΑ

Την μη παραπομπή του Πελεγρίνη αποφάσισε η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ

Την μη παραπομπή του Πελεγρίνη αποφάσισε η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ

Την μη παραπομπή του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεοδόση Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα μέλη του ανώτατου διοικητικού οργάνου του αρχαιότερου πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας αποφάσισαν ομόφωνα ότι δεν συντρέχουν λόγοι να τεθεί σε αργία ο πρύτανης.

Ο προεδρεύων του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Μιχάλης Τσινισιζέλης σε δηλώσεις του αναφορικά με την απόφαση ανέφερε:

«Η Σύγκλητος ομόφωνα αποφάσισε ότι με βάση το προπεμπτήριο του Υπουργείου δεν προκύπτει κανένας απολύτως λόγος - είτε από πράξεις είτε από παραλείψεις εκ μέρος του πρυτάνεως - οι οποίες θα δικαιολογούσαν την παραπομπή του στην πειθαρχική διαδικασία και ως εκ τούτου απαντά στο ερώτημα του υπουργείου ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του»

Νωρίτερα, ο κ. Πελεγρίνης σε ομιλία του ενώπιον πανεπιστημιακών, φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων σε εκδήλωση για τα προβλήματα των πανεπιστημίων, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων λέγοντας χαρακτηριστικά «νιώθω δέος για αυτούς που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους».

Κατήγγειλε μάλιστα ότι το Συμβούλιο του Ιδρύματος λειτουργεί ως «Πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο» κατευθυνόμενο από το υπουργείο Παιδείας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του καταφέρθηκε κατά του υπουργού Παιδείας υποστηρίζοντας πως ο Κων. Αρβανιτόπουλος είναι αυταρχικός και κάνει λάθη διορθώνοντάς τα με άλλα λάθη, ενώ παρουσιάζοντας το δικό του όραμα για το δημόσιο πανεπιστήμιο υπογράμμισε ότι «προτιμώ ένα πανεπιστήμιο ζωντανό με φοιτητές που θα προσπαθώ να πείσω με επιχειρήματα και ας με προπηλακίζουν, παρά ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα έχει παρεισφρύσει η Χρυσή Αυγή».

Όπως εξήγησε το πανεπιστήμιο δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν επηρεάζουν την ομαλή του λειτουργία, κάτι που συμβαίνει σε άλλους χώρους.

Διαβάστε επίσης:

Πελεγρίνης: Πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ

Ευσταθόπουλος: Βαρύ «κατηγορώ» στον υπουργό για την παραπομπή Πελεγρίνη

Χάνεται το εξάμηνο σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ - Στο πειθαρχικό ο Πελεγρίνης

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΜΠ