ΕΛΛΑΔΑ

Ευσταθόπουλος:Βαρύ «κατηγορώ» στον υπουργό για την παραπομπή Πελεγρίνη

Ευσταθόπουλος:Βαρύ «κατηγορώ» στον υπουργό για την παραπομπή Πελεγρίνη

Επικριτικός όσον αφορά στην απόφαση του υπουργού Παιδείας να παραπέμψει τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πειθαρχικό εμφανίζεται, με δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία ΣυλλόγωνΔιδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) Στάθης Ευσταθόπουλος.

Ο κ. Ευσταθόπουλος κατηγόρησε τον κ. Αρβανιτόπουλο, ότι φέρει την ευθύνη «για τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», τονίζοντας ότι «αντί να επιμείνετε στο διάλογο τον οποίο επιτέλους, έστω και με τεράστια καθυστέρηση ανοίξατε, κάνετε ότι μπορείτε για να τορπιλίσετε την όποια λύση θα μπορούσε να βρεθεί».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ:

«Τις τελευταίες ημέρες, χαιρετίσαμε και αναδείξαμε την ιδιαίτερα θετική πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας να αντιμετωπίσει με το διάλογο τα προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται στα 2 μεγάλα Πανεπιστήμια, το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ και παραμένουν κλειστά.

Επισημάναμε παράλληλα, ότι ο διάλογος έπρεπε να ήταν ειλικρινής και από τις 2 πλευρές και ότι θα χρειαζόταν κάποιος χρόνος επίπονων διαπραγματεύσεων για να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Ο διάλογος θα έπρεπε να γίνεται με ανοιχτό Πανεπιστήμιο και καμιά πλευρά δεν πρέπει να πηγαίνει σ' αυτόν με δογματισμούς και καχυποψίες, καμία πλευρά δεν πρέπει να τορπιλίζει το κλίμα και όλες οι πλευρές πρέπει να είναι διατεθειμένες να κάνουν βήματα πίσω ώστε να υπάρξουν συμφωνίες.

Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση των Πανεπιστημίων μας δε βλέπουμε να συμβαίνουν αυτά. Και δυστυχώς ήρθε χθες η ακραία ενέργεια του Υπουργού να παραπέμψει στο Πειθαρχικό τον εκλεγμένο Πρύτανη του μεγαλύτερου και αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας, καθηγητή κ. Θεοδόση Πελεγρίνη. Αυτή η ενέργεια είναι πρωτοφανής, αψυχολόγητη και φυσικά καταδικαστέα από το σύνολο της Ακαδημαϊκής κοινότητας. Είναι επιπλέον προφανές ότι δε μπορεί να σταθεί καμιά κατηγορία εναντίον του Πρύτανη για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

κ. Υπουργέ,

δεν ξέρω πως περιμένετε να βρείτε λύσεις και ν' ανοίξετε τα Πανεπιστήμια με τέτοιες ενέργειες. Φέρετε την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Αντί να επιμείνετε στο διάλογο τον οποίο επιτέλους, έστω και με τεράστια καθυστέρηση ανοίξατε, κάνετε ότι μπορείτε για να τορπιλίσετε την όποια λύση θα μπορούσε να βρεθεί. Έχετε κάποιο σχέδιο για την επόμενη μέρα;»

Διαβάστε επίσης:

Χάνεται το εξάμηνο σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ - Στο πειθαρχικό ο Πελεγρίνης

Στο πειθαρχικό ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης

Νέα απεργία σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΜΠ

Μέσα στην ημέρα οι φοιτητές θα γνωρίζουν αν θα χάσουν το εξάμηνό τους