ΕΛΛΑΔΑ

Ανακρίτριες: Θαυμαστές του Χίτλερ και της Χούντας τα μέλη της ΧΑ

Ανακρίτριες: Θαυμαστές του Χίτλερ και της Χούντας τα μέλη της ΧΑ

Ακόμη 12 μέλη της Χρυσής Αυγής καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το κακούργημα της «ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης», ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των κατηγορουμένων στους 46 μέχρι στιγμής.

Την ίδια στιγμή μετά το «όχι» στην αίτηση αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, προτείνει την απόρριψη του αιτήματος αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που υπέβαλε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

PAPAS

Τα 12 νέα πρόσωπα που περνούν ως κατηγορούμενοι το γραφείο των ανακριτριών φέρονται να συνδέονται μεταξύ άλλων με την ανθρωποκτονία Πακιστανού ποδηλάτη στα Πετράλωνα, την επίθεση σε 17χρονο μαθητή από το Παλαιό Φάληρο, την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στην Ηλιούπολη και τον εμπρησμό στο καφέ μπαρ «Κουαντρό» στην πλατεία Αμερικής, ιδιοκτησίας αλλοδαπού.

Πάντως όσο συνεχίζεται η έρευνα από τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου έρχονται στο φως νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την αξιόποινη συμμετοχή του προφυλακισμένου αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Η Χρυσή Αυγή διατηρεί μέχρι σήμερα την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, ήτοι το θαυμασμό στον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς ως και το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου και άρνηση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, παρά τις περί αντιθέτου δημόσιες, όψιμες όπως αναφέρεται, διαβεβαιώσεις του κατηγορουμένου, των βουλευτών και των στελεχών του», επισημαίνουν οι δύο ανακρίτριες στο σκεπτικό της διάταξής με την οποία απερρίφθη η αίτηση αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου.

MIXAL13O82913

Προς ενίσχυση αυτού μάλιστα επικαλούνται τους ισχυρισμούς της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α η οποία επίσημα από βήμα της Βουλής, διατύπωσε την άποψη ότι: «εσείς λέτε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974. Εμείς λέμε ότι αποκαταστάθηκε το 1967».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυρίες Κλάπα-Δημητροπούλου αποδίδουν στον Μιχαλολιάκο με τη διάταξή τους τον πλήρη έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και το ότι καθορίζει τις αρχές και το πλαίσιο, όπως και τα μέσα δράσης της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της Χρυσής Αυγής, ανεξάρτητα αν γνώριζε ή όχι κάθε επιμέρους δράση της. Οι ανακρίτριες φέρεται να καταλήγουν στο ότι εάν αφεθεί ελεύθερος ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική δραστηριότητα.

Απορρίπτουν δε τις αιτιάσεις του σχετικά με το ότι αυτός παρότι είναι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αδυνατεί, λόγω της κρατήσεώς του να ασκήσει τα βουλευτικά του καθήκοντα, αντιτείνοντας ότι έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών.

Διαβάστε επίσης:

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου

Βουλή:«Πέρασε» η αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων για εγκλημ. πράξεις

Μιχαλολιάκος: Ημέρες του '65 θυμίζει η Βουλή - Για όλα φταίει η Χ.Α

Τον μαχαίρωσαν 3 φορές επειδή έγραψε πάνω στο θρανίο «ΑΝΤΙΦΑ»