ΕΛΛΑΔΑ

Εκδήλωση ονοματοδοσίας εγκαταστάσεων της ΧΑΝΘ

Εκδήλωση ονοματοδοσίας εγκαταστάσεων της ΧΑΝΘ

Τα ονόματα τριών εμβληματικών μορφών της πλούσιας ιστορίας της -αυτά των αείμνηστων Μίμη Τσικίνα, Τάκη Ταλιαδώρου και Συμεών Μαυροσκούφη- φέρουν από σήμερα ισάριθμες αθλητικές εγκαταστάσεις της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ), η διοίκηση της οποίας θέλησε μ' αυτό τον τρόπο να αποδώσει φόρο τιμής στους τρεις αθλητές για την προσφορά τους στην Αδελφότητα και τον ελληνικό αθλητισμό.


Η ονοματοδοσία των εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση στο θέατρο «Αυλαία» της Θεσσαλονίκης, παρουσία αθλητών (παλαίμαχων και εν ενεργεία), μελών και φίλων της ΧΑΝΘ. Εφεξής το παλιό κλειστό γυμναστήριο στο ιστορικό κτίριο της Αδελφότητας φέρει το όνομα του Τάκη Ταλιαδώρου, το νέο αθλητικό κέντρο της -επί της οδού Νικολάου Γερμανού- το όνομα του Μίμη Τσικίνα και το νέο γυμναστήριο άθλησης το όνομα του Συμεών Μαυροσκούφη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν τρεις πρώην πρόεδροι της ΧΑΝΘ για την καθοριστική συμβολή τους στην αξιοποίηση του οικοπέδου της Αδελφότητας με την ανάπτυξη νέων αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωφελών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για τους Βασίλη Παπαδήμα, Θεοδόση Πεσματζόγλου και Νίκο Χαρατσάρη.
«Η προσπάθεια αξιοποίησης του γηπέδου της ΧΑΝΘ είναι μία προσπάθεια τεσσάρων δεκαετιών. Έγινε τελικά πραγματικότητα κατά την τελευταία 20ετία.

Οι τρεις πρόεδροι που τότε συνέβαλαν τα μέγιστα στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων είναι αυτοί που τιμούμε σήμερα», είπε ο νυν πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης.

Στο μεταξύ, τις πύλες του ανοίγει αύριο, το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ, το πρώτο σε πανελλαδικό επίπεδο μουσείο αυτού του είδους. Τα εγκαίνιά του θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι, στο αθλητικό κέντρο «Μίμης Τσικίνας». Το μουσείο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου «Youth Mobilisation- Cultural Heritage and Athletic Valorisation: YMC(H)A» που υλοποιείται εντός του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- Βουλγαρία 2007- 2013.

Οι ομάδες της ΧΑΝΘ που έγραψαν ιστορία, μεγάλος αριθμός σπάνιων εκθεμάτων, ομοιώματα αθλητών σε φυσικό μέγεθος, αλλά και δυναμικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αποτελούν, σύμφωνα με τη διοίκηση της Αδελφότητας, τον πυρήνα αυτού του Μουσείου, όπου ο κάθε επισκέπτης, παρακολουθώντας μία διαδραστική ξενάγηση, θα είναι σε θέση να γνωρίσει την ιστορία και τις σημαντικότερες στιγμές του αθλήματος στην Ελλάδα.