ΕΛΛΑΔΑ

Κατασκήνωση - φάντασμα στην Αγία Σοφία Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας

Κατασκήνωση - φάντασμα στην Αγία Σοφία Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας

Εγκατάλειψη στις υποδομές του πρώην ΠΙΚΠΑ στην Αγία Σοφία Θέρμου.


Σε έναν τόπο που σημαντικές υποδομές εγκαταλείπονται και αφήνονται στην τύχη τους, δυστυχώς δεν κάνει εντύπωση η τύχη των πρώην κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ που βρίσκονται στην Αγία Σοφία Θέρμου.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική, με τις εγκαταστάσεις να έχουν λεηλατηθεί, το χώρο να βυθίζεται στα σκουπίδια γεμάτος αγριόχορτα με εμφανή τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, ενώ τα δέντρα που βρίσκονται προς την Εθνική Οδό Αγρινίου-Θέρμου έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση «απειλώντας» τα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους περαστικούς.

Για την ιστορία, η κατασκήνωση του ΠΙΚΠΑ λειτούργησε επί 20 συναπτά έτη, από το 1956 έως το 1976 οπότε και σταμάτησε οριστικά. Έκτοτε δεν έγινε καμία προσπάθεια συντήρησης των υποδομών από το ίδρυμα. Δέκα χρόνια μετά, το 1986, έγινε προσπάθεια από την τότε κοινότητα Θέρμου να της παραχωρηθούν, η προσπάθεια όμως δεν ευδοκίμησε και οι εγκαταστάσεις κατελήφθησαν οριστικά...

Το 2003 το πρώην ΠΙΚΠΑ εντάχθηκε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η διαχείριση του πέρασε στην αρμοδιότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου μέσω του Κέντρου Υγείας Θέρμου. Το Νοσοκομείο και πρόσφατα όταν του ζητήθηκε απέρριψε το αίτημα να παραχωρήσει τις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις.

Στην εφημερίδα «Γεγονός» ο δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης τόνισε την ανάγκη να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση, ζητώντας «να παραχωρηθεί τουλάχιστον κάπου για να αξιοποιηθεί με κάποιον τρόπο ο χώρος».

Πηγή: agrinionews.gr