ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι είναι οι «Ρομπέν του ρεύματος»

Ποιοι είναι οι «Ρομπέν του ρεύματος»

Θα τους έλεγε κανείς «Ρομπέν του ρεύματος» καθώς έχουν επανασυνδέσει το κομμένο ηλεκτρικό σε 4.000 οικογένειες.

Η πράξη τους διώκεται ποινικά ωστόσο η πρόσφατη εμπειρία έδειξε με τραγικό τρόπο ότι η παροχή ρεύματος, μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου...

Ο Τάσος Καραγιώργος και ο Θεόδωρος Μαρινέλης, είναι μέλη της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στις Διακοπές Ρεύματος.

Εδώ και ενάμιση χρόνο επανασυνδέουν το ρεύμα σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να «βυθίζονται» στο σκοτάδι.

Μίλησαν σε κυριακάτικη εφημερίδα με σεμνότητα και παρρησία χωρίς να κρύβουν τα πρόσωπά τους και τονίζουν πως βοηθούν συνανθρώπους τους να ζουν με αξιοπρέπεια.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι ακτιβιστές είναι περίεργες προσωπικότητες, ενώ αρκετοί αδυνατούν να καταλάβουν γιατί γίνεται τόσος θόρυβος για πράγματα που είναι δύσκολο να αλλάξουν, ωστόσο οι δύο άνδρες, ο 51χρονος Τάσος, άνεργος εδώ και ένα χρόνο και ο 43χρονος Θεόδωρος, άνεργος εδώ και τρία χρόνια, θεωρούν ότι είναι το «λάθος» και η «παγίδα». Εκείνοι ξέρουν πως η παρέμβασή τους έχει σημασία.

Σημειώνεται πως πρόσφατα αθωώθηκε από το Πλημμελειοδικείο Βέροιας, μέλος των «Πολιτών της Βέροιας» για τις επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών καθώς επίσης και ο άνεργος στο σπίτι του οποίου έγινε η επανασύνδεση.