ΕΛΛΑΔΑ

Άμεσα η καταβολή αποδοχών από το ΝΑΤ στους ναυτικούς του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»

Άμεσα η καταβολή αποδοχών από το ΝΑΤ στους ναυτικούς του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»

Άμεσα θα καταβληθούν από το ΝΑΤ στους ναυτικούς του Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» οι αποδοχές τους, καθώς σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπέγραψε τη βεβαίωση των χρημάτων που δικαιούνται.

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί στους 55 ναυτικούς του πλοίου είναι 318.152,87 ευρώ, και επιμερίζεται σε μία κλίμακα από 4.399,12 ευρώ έως 15.354,84 ευρώ για τον καθένα, όπως προκύπτει από τις εγκεκριμένες καταστάσεις μηνιαίων αποδοχών από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και βάσει της Συλλογικής Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας.

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια της παρέμβασης του κ. Βαρβιτσιώτη, όταν με πρωτοβουλία του έθεσε σε καθεστώς προστασίας τους εν λόγω ναυτικούς. Σημειώνεται, ότι προηγήθηκε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η σύγκληση της Επιτροπής για τη Διαπίστωση των Προϋποθέσεων Παροχής Προστασίας, προκειμένου να αποφανθεί για το ποσό που δικαιούται έκαστος από τους 55 ναυτικούς του πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α».
Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη ρυμούλκηση του πλοίου από τη Ραφήνα προς την Ελευσίνα, με δαπάνες που θα βαρύνουν τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική παρέμβαση για το «Πηνελόπη Α»

ΣΥΡΙΖΑ:Προκλητική η αδιαφορία Βαρβιτσιώτη για το «Πηνελόπη Α»

Ρoή Ειδήσεων