ΕΛΛΑΔΑ

Πλειστηριασμοί: Οι δανειστές επιμένουν γιατί εξυπηρετούν κερδοσκόπους

Πλειστηριασμοί: Οι δανειστές επιμένουν γιατί εξυπηρετούν κερδοσκόπους

Την ώρα που η κυβέρνηση ακροβατεί επί ξυρού ακμής, καθώς πολλοί βουλευτές της έχουν σηκώσει παντιέρα «αντάρτικου», απειλώντας να καταψηφίσουν το μέτρο για τους πλειστηριασμούς, οι δανειστές εμφανίζονται ανυποχώρητοι και επιμένουν στην πλήρη άρση της απαγόρευσης.

Παρότι γνωρίζουν δηλαδή ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αποβεί ακόμα και μοιραία για το μέλλον της ελληνικής κυβέρνησης, οι δανειστές επιμένουν ακόμα και με εκβιασμούς.

Σύμφωνα με τους πολίτες όμως, μόνο τυχαία δεν είναι αυτή η επιμονή της Τρόικας, αφού θεωρούν ότι εξυπηρετεί τους στόχους της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του Newsbomb.gr, στο οποίο πήραν μέρος 5983 μοναδικοί αναγνώστες.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση στην οποία καλούνταν να απαντήσουν οι πολίτες ήταν η εξής: «Πώς κρίνετε την επιμονή της Τρόικας για την πλήρη άρση των πλειστηριασμών;»

Το 83,57 των πολιτών, δηλαδή 5000 πολίτες, απάντησαν ότι οι δανειστές επιμένουν γιατί λειτουργούν ως εντολοδόχοι ξένων κερδοσκόπων που θέλουν να βάλουν χέρι στην ακίνητη περιουσία.

Το 15,54% (930 ψήφοι) απάντησαν ότι δεν υποχωρούν γιατί το μέτρο εντάσσεται στις διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δεσμευθεί να υλοποιήσουν στα πλαίσια του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ τέλος, 53 αναγνώστες (0,89%) δεν είχαν γνώμη για το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

Τινάζουν στον αέρα τη χώρα για τους πλειστηριασμούς

Προκαλεί η τρόικα: Άστεγοι υπάρχουν παντού, γιατί όχι και στην Ελλάδα

Σκηνικό εκβιασμού για πλειστηριασμούς και νέα μέτρα

Προβλέψεις για αύξηση των «κόκκινων» δανείων ως το 2017

Οι κερδοσκόποι εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα