ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα αφύπνισης για την πάταξη του σχολικού εκφοβισμού

Μήνυμα αφύπνισης για την πάταξη του σχολικού εκφοβισμού

Ένα μήνυμα αφύπνισης και πιο πολύ κινητοποίησης κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying), στέλνουν πέντε φοιτητές του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

BULLYING2

Τη στιγμή που το bullying γίνεται μάστιγα και στα ελληνικά σχολεία, η πενταμελής ομάδα με αφορμή την εργασία τους στο μάθημα, Οργανωσιακή Ψυχολογία, επέλεξε το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού ως κύριο θέμα τους και ο λόγος είναι επειδή πλεόν, δεν αποτελεί κάτι απόμακρο που βλέπουμε μόνο σε αμερικάνικες ταινίες, αλλά κάνει την εμφάνιση του τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα.

Ο μοναδικός στόχος και σκοπός είναι να βοηθηθεί, έστω και ένα παιδί και να μπορέσει να μιλήσει.

bullying

Έτσι, με το σύνθημα: «Εσύ καθορίζεις το ποιος είσαι», οι φοιτητές θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα στα παιδιά που έχουν πέσει θύματα σχολικού εκφοβισμού: «Είμαστε όλοι πολλά παραπάνω από "σπασίκλας", "φυτό", "αποτυχημένος", "φρικιό", "άχρηστος"», όπως αναφέρουν και ζητούν από όσους το βίωσαν να μιλήσουν δυνατά και ευθέως για το πρόβλημα.

Η πενταμελής ομάδα αποτελείται από την Αντωνιάδου Νικολίνα, την Κουλουκάκη Γιωργίνα, την Βάννα Κωνσταντίνα, την Βασιλειάδη Αδαμαντί και τον Παπαστασινόπουλο Γιάννη.

Δείτε το βίντεο