ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΠΑ: Μαθήματα μέχρι τον Αύγουστο για να μη χαθεί το εξάμηνο

ΕΚΠΑ: Μαθήματα μέχρι τον Αύγουστο για να μη χαθεί το εξάμηνο

Από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 9 Αυγούστου θα διαρκέσει ο εκπαιδευτικός χρόνος, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών που συνεδρίασε σήμερα.

Με αυτή την απόφαση της Συγκλήτου, το εξάμηνο δεν χάνεται αλλά θα γίνουν οι 13 εβδομάδες του χειμερινού εξαμήνου με μια παράταση και στη συνέχεια οι 13 εβδομάδες του θερινού έως τις 9 Αυγούστου.

Στο διάστημα αυτό, τα τμήματα του Ιδρύματος θα κανονίσουν κατά περίπτωση τα θέματα των εξετάσεων και των παραδόσεων τους. Το ακαδημαϊκό έτος κανονικά λήγει στις 30 Αυγούστου.

Η Σύγκλητος κάλεσε παράλληλα όλα τα Τμήματα του Ιδρύματος να ευθυγραμμιστούν με την απόφασή της.

nomiki

Σε ότι αφορά στη Νομική Σχολή το εξάμηνο χάθηκε, καθώς στη συνεδρίαση των καθηγητών του τμήματος την Τετάρτη αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ότι το κύρος της Νομικής Σχολής πρέπει να περισωθεί και κατ' επέκταση δεν είναι δυνατόν να «βαφτιστεί» εξάμηνο το χρονικό διάστημα που απέμεινε ως τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, μετά την απόφαση της Συγκλήτου, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι δεσμευτική, ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή και ευθυγράμμιση της Νομικής με τα υπόλοιπα τμήματα του ΕΚΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική Σχολή

Aντίστροφη μέτρηση για τους «αιώνιους» φοιτητές