ΕΛΛΑΔΑ

«Αγκάλιασέ με μπορείς; Δεν διαφέρω» - Ένα συγκινητικό βίντεο

«Αγκάλιασέ με μπορείς; Δεν διαφέρω» - Ένα συγκινητικό βίντεο

Μια ομάδα Χανιωτών μας θυμίζει, μέσα από ένα συγκινητικό μήνυμα αυτό που συχνά ξεχνάμε. Ότι τα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες δεν διαφέρουν από εμάς.

Ο Αντωνης, ο Γιωργος, ο Δημήτρος, ο Νασος, η Αμαλια, ο Μανος, η Ελενη, η Γεωργια, ο Μιχαλης, ο Γιωργος, η Στελλα, ο Φιλιππος, ο Μιχαηλ, η Ζαχαρενια, ο Νικος, δεν διαφέρουν και συμφωνούν: Όλοι μπορούν να αγκαλιάσουν, να αγαπήσουν να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν χωρίς διαφορές.

Η ιδέα για τη δημιουργία του βίντεο γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία και αποτέλεσε όνειρο για την Ελένη Καρμπαδάκη που το εμπνεύστηκε.

Όπως ανέφερε στο flashnews.gr, ο αδελφός της Μιχάλης, που παρουσιάζεται στο βίντεο, εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους, υπέστη εγκεφαλική παράλυση. Όμως δεν διαφέρει από τα άλλα παιδιά.

Η Ελένη το ξέρει καλά και θέλησε να μας το θυμίσει. Τα άτομα με αναπηρία "Δεν διαφέρουν".

Όλοι οι συντελεστές του βίντεο πλαισίωσαν την ιδέα της Ελένης και μέσα σε λίγες ημέρες έκαναν την έμπνευση πραγματικότητα.

Εξοργιστική λεπτομέρεια:

Το βίντεο δημιουργήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο των Χανίων. Την ημέρα που είχε προγραμματιστεί το γύρισμα είχε ανοίξει η είσοδος για ΑμΕΑ όμως ένας ασυνείδητος οδηγός είχε παρκάρει μπροστά από την είσοδο με αποτέλεσμα να εμποδίζει τη διέλευση ατόμων που ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι.