ΕΛΛΑΔΑ

Στο 80-90% η πληρότητα των ξενοδοχείων

Στο 80-90% η πληρότητα των ξενοδοχείων

Με αδιάθετα δωμάτια έμειναν τα ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα στους περισσότερους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για τα Χριστούγεννα, καθώς δεν σημειώθηκε δυναμική εισροή κρατήσεων τελευταίας στιγμής για να φθάσουν οι πληρότητες στο 100%, όπως άλλες χρονιές την ίδια περίοδο.

Αυτό αναφέρουν οι περισσότεροι πρόεδροι ξενοδοχειακών Ενώσεων δημοφιλών χειμερινών προορισμών, που επισημαίνουν ότι αρνητικό ρόλο έπαιξαν οι προβλέψεις για την επιδείνωση του καιρού, αλλά και το γεγονός ότι αρκετά χιονοδρομικά κέντρα δεν άνοιξαν ή υπολειτουργούν.

Πάντως, εκτιμούν ότι το χιόνι που αναμένεται σε αρκετές ορεινές περιοχές της χώρας το επόμενο διάστημα θα βελτιώσει την εξέλιξη των κρατήσεων τελευταίας στιγμής για το υπόλοιπο της εορταστικής περιόδου.

"Η μέση πληρότητα των μονάδων στην Αράχωβα έφθασε έως 80% για τα Χριστούγεννα" αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του προορισμού, Γιάννης Γεωργάκος εκτιμώντας ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί η ζήτηση γιατί αναμένεται να πέσει χιόνι στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.