ΕΛΛΑΔΑ

«Ιερά» πυρά κατά Διαμαντόπουλου για τον «Παπα-Σούρα» (vid)

«Ιερά» πυρά κατά Διαμαντόπουλου για τον «Παπα-Σούρα» (vid)

Κλιμακώνονται οι «ιερές» αντιδράσεις για την μεταμφίεση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου ως ιερέα, στο Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι που έγινε στο χωριό Άργος Ορεστικό, με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο να καλεί μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο κ. Διαμαντόπουλος είχε εμφανιστεί στο καρναβάλι ως «Παπα-Σούρας» για να «κηδέψει», όπως εξήγησε την κρίση και να «θάψει» το μνημόνιο».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στο θέμα κατά το κήρυγμά του, όπως αναφέρει το thestival.gr, σημειώνοντας πως αν ήταν ο ίδιος αρχηγός κόμματος θα είχε διώξει τον βουλευτή την ίδια μέρα.

«Ντύθηκε ανέμελος παπάς και πήρε ένα βάζο για να κοινωνήσει τον κόσμο. Δεν μπορεί να εμπαίζει το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Αν ήμουν αρχηγός του κόμματός του θα τον είχα διώξει την ίδια μέρα. Μπορεί ένας βουλευτής να προσβάλει την ορθόδοξη πίστη; Πρέπει να παραιτηθεί ή η ηγεσία του κόμματός του να του επιβάλλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Αν δεν μετανοήσει λύτρωση δεν βλέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άνθιμος.

pavlos

Συνεχίζεται η κόντρα και με τον Μητροπολίτη Παύλο

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και σήμερα η κόντρα του Μητροπολίτη Σιατίστης και Σισανίου Παύλου με τον βουλευτή Καστοριάς, με τον πρώτο να απαντά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Αρχικά, ο Μητροπολίτης Παύλος είχε χαρακτηρίσει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «ανόητο» και «επικίνδυνο», κατηγορώντας τον για «διακωμώδηση και ευτελισμό» του Μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας.

Απαντώντας στην «αιχμηρή», όπως τη χαρακτήρισε, ανακοίνωση του Μητροπολίτη, ο κ. Διαμαντόπουλος σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι η αναφορά μου στο Μεσαίωνα αφορούσε τη νοοτροπία που εκφράζει η ιστορική περίοδος αυτή η οποία, όπως είναι γνωστό σε όλους, αφορά την Καθολική και όχι την Ορθόδοξη Εκκλησία» και πρόσθεσε: «Σαφώς και οι ιεράρχες και ιερωμένοι , είναι ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας και απόλυτα θεμιτές είναι οι ενδεχομένως διαφορετικές προσεγγίσεις τους σε ορισμένα ζητήματα, ωστόσο όταν κανείς εμμένει να ερωτά την ηγεσία του κόμματος μου αν αποδέχεται τον πολιτισμό μου, προδήλως έχει υπερβεί τα εσκαμμένα». Για να καταλήξει: «Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα ενυπάρχει στον πυρήνα τόσο της χριστιανικής πίστης, όσο και των αξιών της αριστεράς. Με αυτή την πεποίθηση και την επίκληση θα ήθελα να κλείσει το θέμα αυτό, που έλαβε δυστυχώς διαστάσεις καταρχήν διαφορετικές και κατά δεύτερον μεγαλύτερες, από εκείνες που του αναλογούσαν».

Η ανακοίνωση Διαμαντόπουλου δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή αναφέρει: «Η ενέργεια σας αναιρεί την δήλωση σας ότι «ο πολιτισμός σας χαρακτηρίζεται από την αποδοχή του διαφορετικού και τον σεβασμό στην θρησκευτική, σεξουαλική και πολιτική τοποθέτηση του καθενός».

Και καταλήγει: «Ο κ. Τσίπρας μου έκαμε την τιμή να χρησιμοποιήσει ένα εκτενές απόσπασμα από κείμενο μου σε μια σημαντική συγκέντρωση της νεολαίας σας. Προφανώς αυτό δείχνει εκτίμηση και αποδοχή του λόγου μου. Έχω λοιπόν κάθε δικαίωμα όχι μόνο ως Ιεράρχης αλλά και ως πολίτης αυτής της χώρας, εκτός και εάν έχετε την άποψη ότι είμεθα πολίτες δεύτερης κατηγορίας, να τον ερωτήσω εάν ο «πολιτισμός» σας όπως εκφράσθηκε ταυτίζετε με τον πολιτισμό του κόμματος του».

Διαβάστε επίσης:

Τη διαγραφή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ντύθηκε παπάς ζητεί ο Άνθιμος

Μητροπολίτης Σεραφείμ κατά Βαγγέλη Διαμαντόπουλου