ΕΛΛΑΔΑ

Λευκάδα: Σπείρα «ρήμαξε» τα μέταλλα στρατιωτικής βάσης

Λευκάδα: Σπείρα «ρήμαξε» τα μέταλλα στρατιωτικής βάσης

Τα μεταλλικά αντικείμενα που βρίσκονταν στην πρώην στρατιωτική βάση της Λευκάδας είχε «ρημάξει» σπείρα, η οποία εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια του νησιού, σε συνεργασία με την ομάδα ΔΙΑΣ. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, αναζητούνται τρεις ακόμη συνεργοί τους, ενώ κατασχέθηκαν δύο φορτηγά στα οποία είχαν μπουκάλες οξυγόνου για τις κλοπές και στα οποία φόρτωναν τα κλοπιμαία.


Η σύλληψη των δύο μελών της σπείρας, 30 ετών ο Έλληνας και 32 ο Αλβανός, έγινε το Σάββαστο στην Καρυά.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τα δύο φορτηγά αυτοκίνητα με τα οποία, oι δύο συλληφθέντες , μαζί με τους άλλους τρεις συνεργούς τους, που τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται, μετέφεραν μεταλλικά αντικείμενα που είχαν κλέψει λίγη ώρα πριν, από τον χώρο της πρώην στρατιωτικής βάσης, στις Καρυές Λευκάδας.

Από την εξέλιξη της έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες έκλεβαν συστηματικά μεταλλικά αντικείμενα από την συγκεκριμένη περιοχή, τα οποία στην συνέχεια πουλούσαν σε επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων, στην Αιτωλοακαρνανία.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης ανακύκλωσης μετάλλων σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος ενώ τα φορτηγά αυτοκίνητα με τα οποία μετέφεραν τα κλεμμένα μέταλλά και τον εξοπλισμό, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.