ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση της Εισαγγελίας κατά της αθώωσης του Κώστα Σακκά

Έφεση της Εισαγγελίας κατά της αθώωσης του Κώστα Σακκά

Έφεση υπέρ του νόμου άσκησε η Εισαγγελία κατά της απόφασης του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς για το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικού όρου.

Ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι φίλης του για τη γιορτή του πατέρα της και επειδή είχε πιει λίγο παραπάνω αποφάσισε να μείνει εκεί τη νύχτα. Αυτό θεωρήθηκε παραβίαση περιοριστικού όρου και οδήγησε στη σύλληψή του.

Ο Κώστας Σακκάς είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες υπερβαίνοντας το ανώτατο όριο των 18 μηνών που προβλέπεται.

Είχε κάνει απεργία πείνας επί 38 ημέρες και το περασμένο καλοκαίρι είχε αντικατασταθεί η κράτησή του με αυστηρούς περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρεωτική εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτική διαμονή στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Αθώος ο Κώστας Σακκάς

Στον ανακριτή ο Κώστας Σακκάς